Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čajetina

23. 02. 2015. Zlatibor

Izvor: Ekapija

Na proleće počinje izgradnja gondole na Zlatiboru

Na Zlatiboru ovog proleća počinje izgradnja prve gondole za panoramsko razgledanje sa zatvorenim kabinama u Srbiji, koja će povezati centar Zlatibora sa Tornikom, najavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Đurić na 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Opština Čajetina uplatila je avans francuskoj firmi "Pomagalski" od 4 mil EUR, oprema se proizvodi, a krajem februara raspisaćemo tender za izvođača građevinskih radova, koji će početi na proleće. Gondola će biti u funkciji 2016. godine - kaže Đurić.

Zlatibor se 250 hiljada gostiju i preko milion noćenja godišnje pozicionirao kao najposećenija turistička destinacija u Srbiji, a po izgradnji najduže i najmodernije panoramske žičare u Evropi, duge 9 kilometara, nadaju se da će se broj posetilaca udesetostručiti, kaže Đurić.

Ova zimska sezona za turističke radnike Zlatibora bila je, po njegovim rečima, najuspešnija u proteklih 10 godina, sa porastom broja noćenja od 22% i rekordnom posetom skijališta Tornik od 2 hiljade skijaša dnevno.

- Na beogradskom Sajmu turizma promovisali smo letnju ponudu na Zlatiboru. Svi hoteli, odmarališta i vlasnici privatnog smeštaja obezbedili su sajamske popuste do 30% za rane rezervacije. Prema broju posetilaca i interesovanju mogu da ocenim da je sajam za predstavnike Zlatibora bio veoma uspešan - rekao je Đurić.

Đurić je najavio da će do kraja godine na Zlatiboru biti otvoren i novi hoteli "Tornik" i "Iris" visoke kategorije, koji će svojom ponudom zadovoljiti najprobraniju klijentelu, kako u planinskom, tako i u kongresnom, velnes i spa turizmu.

Nema komentara.

Ostavi komentar