Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čajetina

20. 09. 2015. Čajetina

Izvor: Danas

Čajetina demantuje informacije o velikom deficitu u opštinskoj kasi

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović demantovao je informaciju da je budžet te lokalne samouprave u deficitu, istakavši da je, umesto toga, opštinska kasa u suficitu i to za više od 21 milion dinara.

Prema informacijama pojedinih medija, koji su se pozivali na Ministarstvo finansija, najveći deficit u lokalnim budžetima, u prvih šest meseci ove godine, imala opština je Čajetina i to skoro 500 miliona.

- To je velika neistina. Trenutno, budžet opštine Čajetina je u suficitu više od 21 milion dinara - tvrdi Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

 

Istakavši da "oni koji se bar malo razumeju u javne finansije i ekonomiju znaju da je opština Čajetina trenutno jedna od najuspešnijih lokalnih samouprava u Srbiji", on je naglasio da ta lokalna samouprava "ulaže u investicije 80% svog budžeta".

- Takav iznos investicije je veliki doprinos razvoju Čajetine i to treba da se pohvali i da se ističe za primer drugim lokalnim samoupravama - poručio je Stamatović i dodao da je do detalja objašnjeno na koji način se ostvaruju prihodi u čajetinskom budžetu iz sopstvenih izvora i na koji način je zaslužen epitet jedne od najstabilnijih lokalnih samouprava u poslednjoj deceniji. Predsednik te opštine podseća i da je lokalni budžet za poslednjih deset godina uvećan 100 puta.

Bilansi

Pre nekoliko dana održana je sednica Opštinskog veća tokom koje su većnici informisani o izvršenju čajetinskog budžeta za prvih šest meseci ove godine. Ukupni prihodi bili su 948.307.285 dinara, a svi rashodi i izdaci 926.614.871 dinara, dok je neto finansiranje za pokriće budžetskog deficita 508.229.276 dinara. Kako se navodi u tom izveštaju, kada se od ukupnih sredstava oduzmu ukupni rashodi i izdaci, dobija se višak, odnosno suficit koji je 30. juna ove godine bio 21.692.413 dinara.

Nema komentara.

Ostavi komentar