Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

15. 04. 2016. Semedraž

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Svečano otvorena nova škola u mestu Semedraž

Danas je, u prisustvu učenika i meštana, svečano otvorena novosagrađena osnovna škola u selu Semedraž.

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković je, u ime Opštine Gornji Milanovac i investitora Opštinske uprave, održao kratak govor i predao objekat na upotrebu direktoru OŠ Kralj Aleksandar I, Slobodanu Pantiću. Predsednik Mirković je izjavio da nova škola predstavlja novu nadu za meštane ovog kraja naše opštine i izrazio želju da će to doprineti da se veći broj mladih sugrađana odluči da ostane u ovom selu u kome od danas postoje zavidni uslovi za obrazovanje đaka.

 

 

Slobodan Pantić, direktor matične Osnovne škole Kralj Aleksandar I, zahvalio se Opštini Gornji Milanovac u ime svih budućih korisnika ovog objekta i istakao da je ovo jedan od brojnih primera uspešne saradnje lokalne uprave i škole.

 

 

Budući da je jedan deo objekta predviđen i za poslovanje mesne zajednice u ovom selu, Predsednik Opštine Milisav Mirković je simboličnom primopredajom sa predsednikom mesne zajednice označio i otvaranje dela objekta za potrebe svih stanovnika ovog sela.

 

 

Potreba za izgradnjom četvororazredne osnovne škole u selu Semedraž javila se kada je stara škola u ovom selu srušena jer se našla na trasi autoputa E 763 Beograd – Južni Jadran, deonica 3: Takovo – Preljina. Resorno ministarstvo odobrilo je izgradnju nove škole, a Opštinska uprava opštine Gornji Milanovac je kroz postupke javnih nabavki pribavila zemljište, projektno-tehničku dokumentaciju i odabrala izvođače radova na novom objektu. Izvođač radova prve faze izgradnje bio je "Ratko Mitrović Construction" iz Čačka a izvođač druge faze "Tesla sistemi" iz Beograda. Ukupna vrednost investicije iznosi 17.663.430,00 dinara,a radovi su izvođeni u dve faze, nakon čega je izvršena i nabavka osnovnog nameštaja i opreme.

 

 

Objekat se sastoji od suterena i prizemlja ukupne bruto površine oko 355 m2. U suterenu je kotlarnica sa prostorijom za ogrev i otvorenom nadstrešnicom, dok je prizemlje podeljeno na dve celine koje imaju odvojene ulaze i nezavisno funkcionišu: u jednoj se nalaze prostorije škole, a druga prostorija namenjena je obavljanju poslova mesne zajednice.

 

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza