Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

09. 05. 2016. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

U Gornjem Milanovcu obeležena 71 godina od pobede na fašizmom

Danas je u Gornjem Milanovcu tradicionalnim polaganjem venaca na spomenike i spomen obeležja u Spomen parku „Brdo mira“ svečano obeležen 9. maj – 71. godišnjica slobode i Dana pobede nad fašizmom.

O presudnom značaju 9. maja – Dana pobede govorio je predstavnik Saveza boraca NOR-a Vladimir Jovanović, nakon čega su se prisutnima obratili i predstavnik Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji gospodin Mihail Čižikov i Predsednik Opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković.

 

 

Predstavnici ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji, Vojske Srbije, Opštine Gornji Milanovac, Saveza Boraca NOR-a, Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova do 1918. godine i Društva srpsko-ruskog prijateljstva Takovo – Gornji Milanovac poklonili su se senima ratnika polaganjem cveća na spomenike i spomen-obeležja poginulih Crvenoarmejaca i Partizana.

 

 

Minutom ćutanja svih prisutnih i intoniranje himni Rusije i Srbije odata je svečana pošta palim junacima, a potom su učenici OŠ “Momčilo Nastasijević“ izveli prigodan kulturno umetnički program u čast Dana pobede.

Nema komentara.

Ostavi komentar