Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

07. 07. 2016. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

Predsednik Opštine u poseti JKP "Gornji Milanovac"

Predsednik Opštine Dejan Kovačević i član Opštinskog veća, zadužen za infrastrukturu, Desimir Jovanović posetili su Javno komunalno preduzeće „Gornji Milanovac“. U razgovoru sa rukovodiocima i zaposlenima upoznali su se sa dinamikom radova i problemima u poslovanju ovog preduzeća.

Predsednik je obišao i vozni park preduzeća, koji je zanovljen sa nekoliko savremenih radnih mašina. Tokom radnog sastanka direktor JKP „Gornji Milanovac“, Rajko Nešković, izvestio je predsednika Opštine o dinamici radova na izgradnji vodovoda ka Rudniku, projektu za izgradnju kanalizacione mreže u ovoj varošici ali i o problemima sa vodosnabdevanjem u MZ Semedraž. Zajedno su obišli radove na sanaciji dela toplovodne mreže u Železničkoj ulici i radove na zameni kotla i gorionika, za koje je ugovorena vrednost radova oko 25 miliona dinara.

 


„Predsednik je već bio informisan o svemu i mogu reći da je ovo prvi put u poslednjih nekoliko godina da nas posećuje predsednik Opštine i da se interesuje za rad komunalnog preduzeća. Opština je rebalansom budžeta dodelila 10 miliona dinara za saniranje deponije na Vujnu, tako da ćemo već 7. jula raspisati javnu nabavku, i sa tih 10 miliona dinara i 10 miliona dinara iz budžeta JKP „Gornji Milanovac“ obezbediti nesmetano odlaganje smeća za sledećih 4-5 godina“, rekao je Rajko Nešković, direktor JKP „Gornji Milanovac“.

 

 


Predsednik Opštine pohvalio je napore koje JKP „Gornji Milanovac“ ulaže u realizaciji planova rada koje je Skupština usvojila. Kao primer dobre prakse naveo je geografski informacioni sistem (GIS) koji je sposoban za integrisanje, skladištenje, uređivanje, analizu i prikaz geografskih informacija.


„Naš plan u narednom periodu je da osposobimo Javno preduzeće za izgradnju opštine Gornji Milanovac i JKP „Gornji Milanovac“ da mogu samostalno da rade i da se sredstva koja se izdvajaju iz budžeta javnih preduzeća ili iz budžeta Opštine ne odlivaju sa strane, da uradimo što više posla sopstvenom mehanizacijom, sopstvenim mašinama. Takođe, došao sam da se uverim šta JKP ima od projekata, u koje projekte može da se uključi lokalna samouprava a za koje projekte možemo da potražujemo sredstva iz fondova Evropske unije. Tokom avgusta ću, na poziv bratske komune Vefsn, otići u radnu posetu Norveškoj i tamo predstaviti određene projekte“, rekao je predsednik Opštine Dejan Kovačević.

 

 


Predsednik Opštine najavio je da će u narednom periodu posetiti i ostala javna preduzeća i ustanove čiji je osnivač opština Gornji Milanovac i tako se na licu mesta upoznati sa njihovim funkcionisanjem.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza