Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

25. 11. 2016. G.Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Crkva Svete Trojice dobija novu palionicu sveća i prodavnicu

Predsednik opštine Dejan Kovačević obišao je, u pratnji starešine Crkve Dragana Đorema, radove koji se izvode u dvorištu Crkve Svete Trojice.

„Crkva izgradnjom nove palionice sveća rešava jedan veliki problem i konačno dobijamo pristojno mesto gde će vernici Gornjeg Milanovca, a 99% vernika je pravoslavne vere, moći na pristojan način da upale sveću i za svoje drage, mile koji su živi a i za sve one koji su usnuli u Gospodu to jest pokojne. Pored palionice, Crkva rešava još jedan veliki problem a to je nova crkvena prodavnica, koja će služiti za prodaju sveća, knjiga i svih onih crkvenih stvari koje su potrebne našim vernicima ili njihovim porodicama.

 

 

Sa te dve velike stvari, Crkva konačno rešava i svoj izgled sa zapadne strane gde će biti uklonjena stara prodavnica sveća i stara palionica i dobija se veliki plato ispred crkve koji će služiti za velike crkvene proslave, za venčanja, za svadbe i za sve ono što treba vernicima Gornjeg Milanovca. Zahvaljujući opštini Gornji Milanovac i predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću rešavamo ove dve velike stvari i mi im se zahvaljujemo na svoj ljubavi i pomoći koju pružaju našoj Crkvi i našim vernicima u Gornjem Milanovcu“, istakao je starešina Crkve Dragan Đorem.

 

„Ove godine je iz budžeta opštine za pomoć Srpskoj pravoslavnoj crkvi odvojeno nešto više od 3,2 miliona dinara i to za sve Crkvene opštine u Gornjem Milanovcu. Samo za crkvu Svete Trojice opredeljeno je oko 800.000 dinara. Ovo su do sada rekordna sredstva odobrena iz opštinskog budžeta za ovu namenu. Nije samo pomoć u novčanim sredstvima jedina stvar koja spaja opštinu Gornji Milanovac i Srpsku pravoslavnu crkvu, mi smo na početku mandata vratili i krsnu slavu opštini Gornji Milanovac i posle 70 godina ponovo zajedno proslavljamo taj praznik.

 

 

Želimo da ambijent oko Crkve, ovde u samom centru grada, bude lepo uređen i nastavićemo da pomažemo i ovu Crkvu i Srpsku pravoslavnu crkvu na teritoriji naše opštine“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

Planirano je da radovi na izgradnji prodavnice budu završeni do praznika Svete Trojice.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza