Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

28. 03. 2017. G.Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Uskoro završetak dogradnje vrtića "Sunce"

Predsednik opštine Dejan Kovačević obišao je, u pratnji člana Opštinskog veća zaduženog za prosvetu i sport Srđana Milićevića, radove na dogradnji Aneksa Predškolske ustanove „Sunce“, koji su u završnoj fazi.

Projekat se realizuje u saradnji Ministarstva privrede Republike Srbije i opštine Gornji Milanovac. Ministarstvo je naručilac posla, dok je opština Gornji Milanovac investitor. Ukupna vrednost projekta iznosi 19.188.033,86 dinara - Ministarstvo privrede je 7.526.506,28 dinara obezbedilo Zakonom o budžetu, dok je opština Gornji Milanovac obezbedila sredstva u iznosu 11.661.527,05 dinara.

 

 

Predsednik opštine izrazio je zadovoljstvo što naša opština dobija jedan ovakav objekat, koji će omogućiti da vaspitači imaju sve neophodne uslove da realizuju svoje programe rada sa decom. Istakao je da se dogradnjom ovog objekta ukidaju liste čekanja za vrtić i time se dodatno potvrđuje politika ulaganja u obrazovanje.

 

 

 

„Budžetom opštine za 2017. godinu za obrazovanje je izdvojeno blizu 294 miliona dinara, što je oko 23% budžeta. Od tog iznosa 158.500.000,00 dinara izdvaja sa za predškolsko obrazovanje, a to je 12,5% budžeta. To su značajna sredstva koja se izdvajaju za ovu oblast i mi smo ponosni na naše opredeljenje da nam polje obrazovanja bude prioritet. Razgovarali smo sa vaspitačicama o njihovom pogledu na funkcionisanje vrtića, u smislu adekvatne iskorišćenosti novog prostora, i nadam se da će novi direktor uspeti sve to da realizuje“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

Predsednik opštine poklonio je Predškolskoj ustanovi „Sunce“ televizor koji će biti postavljen u sali Aneksa.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

09.05.

2017.

Veka [neregistrovani] u 12:36

Kad je primanje

Dal je završen Aneks, kad je primanje

Odgovori

Ostavi komentar

Vremenska prognoza