Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

13. 06. 2017. Gornji Milanovac

Autor: ObjektivNo1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio Gornji Milanovac

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je u poseti opštini Gornji Milanovac. U prisustvu Predsednika svečano je otvoren objekat službe Hitne pomoći Doma zdravlja.

Vrpcu su svečano presekli ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i v.d. direktora Doma zdravlja dr Aleksandar Čivović. Otvaranju je prisustvovao i Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, koja je za izgradnju ovog objekta izdvojila 17.147.153,42 dinara.

„Mi smo projekat obnove bolnica, domova zdravlja, vrtića i škola pokrenuli pre godinu dana i nekako su mi se svi smejali kada sam govorio o tome. Ovde vidimo da je Hitna pomoć, koja je bila smeštena u objekat od 70 kvadrata, prebačena u novi objekat od skoro 400 kvadrata najmodernijeg prostora, sa svim prostorijama predviđenim za ovu vrstu objekta. Nedostaju još dva, tri aparata za koje će sutra biti prebačen novac i imaćemo jedan moderan i tehnički opremljen objekat. Stići će još jedno vozilo jer Milanovac ima preko 60 sela. Vidimo građane srećne i nasmejane i to je najvažnije. Zadovoljni su i medicinski radnici, i oni će ove godine imati povećanje zarada do 10%, što će biti značajno veća primanja nego ikada pre. Sve to smo uspeli jer smo se disciplinovano ponašali. Želim da se zahvalim i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, jer bez njih ništa ne bi mogli da uradimo. Mi u ovom trenutku imamo 297 pripremljenih projekata za objekte žirom Srbije. Ovaj objekat Hitne pomoći u Gornjem Milanovcu je vredeo oko 17 miliona dinara, potoci Jakljevo i Backovac su vredeli mnogo više, ali smo time uspeli da rešimo pitanje plavljenja jednog dela Milanovca. Neću da govorim koliko znači 30 kilometara auto-puta koji prolazi preko teritorije opštine Gornji Milanovac. To će se posebno videti kad se ceo auto-put završi do Beograda, koliko će tek tada to uticati na razvoj i dolazak investitora u Milanovac. Ovo su stvari koje ljudi mogu da vide, mi smo završili i ambulantu u Boljkovcima, u toku je nabavka za ambulantu u Vraćevšnici. Sve smo to uradili jer smo imali dovoljno novca ali smo imali novca i zahvaljujući ljudima u Gornjem Milanovcu koji su verovali u nas, naše ideje i finansijsku disciplinu. Kada izgradite novu industrijsku zonu dovešćemo jednog investitora koji će moći da otvori nova radna mesta i da se današnja omladina, koja ide u školu, ne brine da li će imati posao nakon završetka školovanja“, rekao je predsednik Vučić nakon obilaska novih prostorija službe Hitne pomoći.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, u pratnji ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, posetili su i novoizgrađeni Aneks Predškolske ustanove „Sunce“. Za ovaj projekat Ministarstvo privrede izdvojilo je 7.526.506,28 dinara, dok je opština Gornji Milanovac uložila 22.861.527,58 dinara.„Dograđeni objekat Predškolske ustanove „Sunce“ ukupne je površine od preko 500 kvadrata, time je uvećan kapacitet vrtića i dobijene su četiri nove prostorije, opremljene potupno novim nameštajem. Dogradnjom ovog Aneksa ukidaju se liste čekanja“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević prilikom obilaska objekta Vrtića.

Posetu predsednika Srbije ispratio je veliki broj građana Gornjeg Milanovca, koji su se okupili u velikom broju ispred Doma zdravlja i Predškolske ustanove „Sunce“.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza