Naslovna  |  Region  |  Gornji Milanovac  |  Горњи Милановац: Панел дискусија о обновљивим изворима енергије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

21. 06. 2017.

Autor: ОбјективНо1

Горњи Милановац: Панел дискусија о обновљивим изворима енергије

У Великој сали органа општине Горњи Милановац одржана је панел дискусија привредника на тему обновљивих извора енергије. Присутни су били представници компанија које послују у Горњем Милановцу, енергетски менаџер општине Горњи Милановац и представници јавних предузећа.

Све окупљене је, у име председника општине Дејана Ковачевића, поздравио Александар Видојевић, помоћник председника општине.

„Поштовани предавачи, цењени привредници и гости, велико ми је задовољство да вас поздравим у име општине Горњи Милановац. Стратегија и обавеза Србије је да до 2020. године достигне 27 посто производње електричне енергије из обновљивих извора енергије, самим тим то је и стратегија општине Горњи Милановац. Сврха коришћења пројеката обновљиве енергије је смањење коришћења фосилних горива, што као последицу има смањење загађења, као и другачије распоређивање буџетских средстава и њихово усмеравање у друге намене. Циљ оваковог скупа је да заједно са привредницима покренемо праве ствари и да их реализујемо“, рекао је Видојевић.

Присутни су кроз предавања могли да се упознају са могућностима, методама, предностима и слабостима при производњи електричне енергије путем соларних панела или ветрогенератора, начинима на који могу да уштеде на рачунима за електричну енергију, као и о корпоративној безбедности и управљању отпадним водама.

 

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza