Naslovna  |  Region  |  Gornji Milanovac  |  Одржана косидба „Винка Радовановић“ на Руднику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

11. 07. 2017.

Autor: ОбјективНо1

Одржана косидба „Винка Радовановић“ на Руднику

У намери да се сачува традиција и обичаји, на Руднику је, у месту Звезда, одржана трећа косачка смотра „Винка Радовановић“, која представља предтакмичење за косидбу на Рајцу. Ове године је у косидби хајдучке траве учествовало близу тридесет косача, а титулу најбољег понео је Дарко Ђорђевић.

Такмичари су се надметали у кошењу обележених парцела на падинама планине Рудник, а стручна комисија оцењивала је вештину косача, величину откоса и квалитет обављеног посла.

Манифестацију је отворио председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, а присутан је био и председник општине Топола Драган Живановић.

„Поштовани косачи, организатори, поштовани председниче општине Топола, драги пријатељи, изузетно ми је задовољство што могу да вам се обратим у име општине Горњи Милановац. Општина Горњи Милановац и Јавно предузеће за изградњу општине учинили су велики напор да поправе инфраструктуру до ове локације где се одржава косидба и учине је доступнијом за све посетиоце. Ова манифестација већ постаје традиционална и трудићемо се да у наредним годинама укључимо још више људи како би ова манифестација постала још већа. Укључићемо и Туристичку организацију општине како би и она помогла да се за ову косидбу чује и ван локалног оквира. Две стратешке локације за развој туризма у нашој општини су Таково и Рудник. Оно што могу да најавим за наредну годину јесте изградња пројекта базена на месту где је некада био, у такозваном Јабучару, и да на тој локацији почнемо да градимо неко нови туристички потенцијал за Рудник. Захваљујем се свим учесницима Косидбе, поготову дамама које учествују, и нека победи најбољи“, рекао је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић приликом отварања треће косачке смотре „Винка Радовановић“.

И ове године косидба је окупила велики број учесника и посетилаца на планини која својом величином доминира Шумадијом.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza