Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

14. 10. 2017. G.Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Nova radna mesta kroz Akcioni plan zapošljavanja

Lokalna samouprava kroz Akcioni plan zapošljavanja može da pomogne privrednim društvima da obezbede uslove za otvaranje novih radnih mesta, rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević prilikom posete konfekciji „Public line“.

„Danas smo u poseti konfekciji „Public line“ u Gornjem Milanovcu koja posluje već četiri godine. Zapošljava oko 40 radnika, što je veoma značajno jer nakon raspada modne konfekcije „Rudnik“, poslove i radnike preuzele su manje konfekcije. Ovo je možda i najveća konfekcija u našoj opštini, u toku je potraga za novim prostorijama u koje će preseliti pogon.

 

 

Oni mogu da računaju na pomoć lokalne samouprave jer nam je cilj otvaranje novih radnih mesta. Potražnje za proizvodima ima, ali nedostatak prostora utiče i na obim proizvodnje. Lokalna samouprava kroz svoj Akcioni plan zapošljavanja može da pomogne privrednim društvima. Imamo primer saradnje opštine, državnih organa i kompanije Papir print gde smo uspeli da obezbedimo značajno zapošljavanje novih radnika“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

 

 

„Proizvodni program konfekcije „Public line“ jesu muške košulje, ženske bluze, suknje i trikotažni program. Firma postoji skoro četiri godine i proizvodnju smo započeli sopstvenim sredstvima. U planu su nam nove investicije u proizvodnju i izgradnja novog pogona od oko 500 m2, jer sadašnje prostorije iznajmljujemo. Najveći smo kooperanti čačanske firme „Velteks“. Ceo svoj proizvodni program izvozimo u države Zapadne Evrope“, istakao je vlasnik konfekcije Đorđe Nedeljković.

Nema komentara.

Ostavi komentar