Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

01. 11. 2012. Čačak, Gornji Milanovac

Izvor: Pravda

Moravički i raški okrug najperspektivnije turističke destinacije

Raški i Moravički okrug su najperspektivnije turističke destinacije u Srbiji i posle Beograda najposećenija područja od domaćih i inostranih turista, rečeno je u Gornjem Milanovcu o programu razvoja.

 

U raspravi o strategiji razvoja turizma u narednih deset godina u Srbiji, gradovi Čačak i Kraljevo kao i opštine Gornji Milanovac, Vrnjačka banja i Raška označeni su kao zajednički strateški programi ove delatnosti u Republici.

Kako je istakla direktorka Turističke organizacije u Gornjem Milanovcu Mira Mirković nosioci turističke privrede na ovom područu su: Prirodni park Golija, Kopaonik, Vrnjačka banja, i manastiri u Ibarskoj dolini i Ovačarsko-kablarskoj klisuri, kao i Rudnik sa Takovom.

Ona je rekla da ovde postoje jedinstveni uslovi za sve grane turističke delatnosti, od sportskog na planinama, zdravstvenog u banjama, kulturno istorijskog u manastirima i seoskog u rudničko-takovskom kraju.

Zajednička ocena je da se u narednom periodu mora više raditi na saobraćajnoj infrastrukturi, čemu će najviše doprineti izgradnja koridora 11, zatim nestanak divljih deponija, uređenje izletišta i veća promocija posebno u inostranstvu.
Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković je ocenio da će završetak aerodroma u Lađevcima predstavljati najveći doprinos turističkoj ponudi u Moravičkom i Raškom okrugu kod inostranih turista.

Nema komentara.

Ostavi komentar