Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

12. 11. 2017.

Autor: ObjektivNo1

Savet Moravičkog okruga održan u Milanovcu

U zgradi Okružnog načelstva održana je peta redovna sednica Saveta Moravičkog upravnog okruga u 2017. godini. Domaćin sastanka bio je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, dok je sastankom predsedavao načelnik Moravičkog upravnog okruga Slobodan Jolović.

Na dnevnom redu našle su se tri tačke. Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne sednice Saveta, prešlo se na razmatranje i usvajanje informacija o realizaciji plana upisa u osnovne i srednje škole na području Moravičkog upravnog okruga, o radu područnih jedinica organa državne uprave za prvih devet meseci 2017. godine, o stanju javnog reda i mira, bezbednosti u saobraćaju i aktivnostima Sektora za vanredne situacije za devet meseci 2017. godine, o formiranju Jedinica civilne zaštite opšte namene u lokalnim samoupravama na području Moravičkog okruga, o pripremi subjekata za nastupajući zimski period na teritoriji okruga, o sprovođenju preventivnih mera odbrane od poplava na vodotocima prvog i drugog reda, o sprovođenju Zakona o ozakonjenju objekata, o sprovođenju Zakona o stanovanju i održavanju zgrada i o primeni Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu.

Jedna od tema bila je registracija stambenih zajednica. Načelnik Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac Aleksandar Jevtović istakao je da je nakon četiri predavanja o registraciji stambenih zajednica, koje je Opštinska uprava organizovala u oktobru, broj registrovanih zajednica porastao na 20. O ovom pitanju govorio je i načelnik Moravičkog upravnog okruga.

„Registracija stambenih zajednica obavlja se znatno bolje u Moravičkom okrugu, nego u drugim okruzima. Gradovi Čačak, Novi Sad i Kragujevac su među efikasnijim lokalnim samoupravama u Srbiji po ovom pitanju. Imali smo već sastanke sa predstavnicima Stambene agencije Čačak, Gradske uprave Čačka i opštinskih uprava Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana i dogovorili određene korake. Prema procenama, u Moravičkom okrugu ima oko 700 stambenih zajednica i daleko smo još od cilja, a to je registracija svih njih. Radimo sve da građani shvate da je u njihovom interesu da se registruju stambene zajednice“, rekao je načelnik Moravičkog upravnog okruga Slobodan Jolović.

Nakon Izveštaja predstavnika Sanitarne inspekcije, predsednik opštine Gornji Milanovac istakao je neophodnost stalnog prisustva inspektora u Milanovcu.

„Postoji realna potreba da u Gornjem Milanovcu postoji sanitarni inspektor, jer je nedovoljno da je on prisutan samo dva dana sedmično na velikoj teritoriji, koliku zauzima naša opština. Imamo mnogo objekata, sanitarne kontrole moraju biti učestalije, jer je to direktno vezano sa zdravljem stanovništva. Na ovom pitanju ću insistirati i na narednim sastancima Moravičkog okruga i naš zajednički zadatak je da za to dobijemo saglasnost Vlade Republike Srbije“, rekao je predsednik Kovačević.

On je članove Saveta upoznao sa novinama u sistemu funkcionisanja Parking servisa u gradu.

„Zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova radićemo na organizaciji Parking servisa u opštini Gornji Milanovac, jer bez njihove pomoći mi to sami ne možemo da uradimo. Imaćemo 900 parking mesta koja će biti raspoloživa na teritoriji grada i svaka vrsta nepropisnog parkiranja će, u saradnji sa policijom, biti sankcionisana, a pauk vozila će ista odnositi. Mi ćemo i pre početka naplate parkiranja sprovesti akciju upoznavanja sugrađana sa novim načinom funkcionisanja sistema javnog parkiranja. Ovo je jedini način da uredimo neuređen sistem parkiranja u gradu“, istakao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Čačka Mirjana Đoković, zamenik predsednika opštine Lučani Milivoje Dolović, načelnik PU i načelnici odeljenja MUP PS Čačak, predstavnici Školske uprave Čačak, predstavnici Radne jedinice JP „Srbijavode“ u Čačku, rukovodioci područnih jedinica organa državne uprave i načelnici gradske i opštinskih uprava, kao i direktor Stambene agencije Čačak.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza