Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

07. 11. 2012. Gornji Milanovac

Izvor: Šumadijapress

Gornji Milanovac: Depereova unuka o Takovu

Naredne godine, Francuskinja Sigolen Franše Depere u saradnji sa Muzejom rudničko-takovskog kraja organizovaće postavku fotografija i dokumenata u Muzeju u Gornjem Milanovcu.

Ovo je dogovoreno na prijemu, koji je predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković prierdio za Milana Vujića, Gornjomilanovčanina koji živi i radi u Parizu, i njegovu suprugu Sigolen Franše Depere, praunuku istaknutog francuskog vojskovođe u Prvom svetskom ratu i počasnog vojvode Srpske vojske maršala Luja Feliksa Fransoa Franše Deperea.

Sigolen Franše Depere upoznala je predsednika opštine sa rezultatima svog dugogodišnjeg rada – zbirkama fotografija kao i originalnih isečaka iz evropskih novina koji se odnose prevashodno na rudničko-takovski kraj, ali i druge delove Srbije iz perioda 19. i 20 veka kao i o njenim namerama da sa svojim radom upozna širu javnost u Srbiji.

U saradnji sa Opštinom Gornji Milanovac trajna muzejska postavka biće realizovana u naredne dve do tri godine u starom školskom objektu u Varnicama, nakon njegove adaptacije, a koju će posećivati ne samo domaći gosti već i francuski turisti kojima će ova porodica organizovati turističke posete rudničko-takovskom kraju koji je, kako su ocenili, izuzetno atraktivna turistička destinacija.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza