Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

25. 03. 2020.

Izvor: ObjektivNo1.

G:Milanovac: Situacija stabilna

U Gornjem Milanovcu situacija stabilna, nema povećanja broja obolelih, stupila na snagu instrukcija o isplatama penzija za starije od 65 godina.

U Gornjem Milanovcu nema povećanog broja obolelih od virusa korona, jedno lice koje je obolelo u dobrom je stanju , rekao je danas Dejan Kovačević, komandat Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac.

U poslednja 24 sata nije bilo kršenja policijskog časa, niti kršenja zabrane kretanja starijih od 65 godinaOd danas je stupila na snagu instrukcija o načinu privremen isplate penzija za lica sa 65 i više godina života. Penzioneri mogu dobiti svoje prinadležnosti na dva načina:1.Isplatom u prostorijama banke – penzioner može na osnovu jednokratnog punomoćja da ovlasti lice za podizanje penzije sa tekućeg računa (punomoćje ne mora biti overeno kod nadležnog organa, a banka može da korišćenjem sredstava za komunkaciju na daljinu proveriti sa korisnikom autentičnost punomoćja).

Isplata penzije vrši se ovlašćenom licu po punomoćju, uz obavezu davanja banci primerka tog punomoćja i stavljanja na uvid ličnih dokumenata ovlašćenog lica i korisnika.2.Isplatom penzije na kućnu adresu korisnika u saradnji sa JP „Pošta Srbije“, korisnik se može izjasniti za jedan od načina isplate penzija pozivom na posebne telefonske linije banaka otvorene za ovu namenu. U toku dana će biti objavljeni brojevi telefona za komunikaciju sa korisnicima.

 

Istog dana kada PIO fond prenese banci novčana sredstva za isplatu penzija, banka organizuje pakovanje novca i naloga za isplatu i takvu vrednosnu pošiljku sa upisanom adresom i kontakt telefonom predaju JP „Pošta Srbije“ na dalju distribuciju.Kovačević je danas istakao da su se članovi Auto moto kluba „Džiperi“ iz Gornjeg Milanovca ponudili da  prevoze poštare u seoskom području kako bi olakšali isplate penzionerima, i ovom prilikom im se zahvalio na pomoći.

U toku dana počinje montiranje mobilnog rendgen aparata preuzetog iz sanitetskog skladišta u Brusnici a za potrebe Opšte bolnice. Mlekara „Bodri“ donirala je određenu količinu voćnih i običnih jogurta za zaposlene u Opštoj bolnici kao i za pacijente koji su smešteni na odeljenjima. JKP Gornji Milanovac nastavlja dezinfekciju opšte bolnice, javnih ustanova i zgrada za kolektivno stanovanje.U predhodnih tri dana na području opštine dogodila su se tri požara i to u objektu za stanovanje u Lominoj ulici, u porodičnoj kući u Brezni a požar je pretrpeo i trem sa dva vozila u Brusnici. Iz Štaba za vanredne situacije apeluju na sve građane da vode više računa kako bi se izbegle dodatne neprijatnosti u ovim danima.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza