Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

29. 06. 2020.

Autor: ObjektivNo1.

Gornji Milanovac: Ponovo aktivna COVID ambulanta

Epidemiološka situacija u Gornjem Milanovcu je stabilna, navodi se u zaključku Štaba za vanredne situacije.

Svi kapaciteti Doma Zdravlja i Opšte bolnice su u funkciji praćenja stanja, prevenciji širenja zaraze i pružanja medicinske pomoći obolelim licima od virusa COVID-19. 

"Od ponovnog aktiviranja COVID ambulante, ukupno je pregledano 250 lica a testirano je ukupno 130 lica od kojih je 8 lica pozitivno na virus COVID-19 i svi su medicinski zbrinuti", navodi se u saopštenju.

Štab je naložio JKP ''Gornji Milanovac'' da u cilju sprečavanja širenja virusa, počev od danas 29.06.2020.godine, redovno sprovodi mere dezinfekcije javnih površina: glavnih ulica, trotoara i prostora oko Doma zdravlja, Opšte bolnice, Opštine i Pijace.

"Takođe, nalaže se JKP ''Gornji Milanovac'' da postavi cisternu sa dezinfekcionim sredstvom koje upravnici zgrada, odgovorna lica javnih objekata i građani, mogu besplatno da preuzmu u cilju sprovođenja dezinfekcije. Nalaže se svim upravnicima stambenih jedinica za kolektivno stanovanje kao i odgovornim licima javnih objekata da na glavnom ulazu postave dezobarijere i pojačaju higijenu ulaza, stepeništa, hodnika, liftova i dr"dodaje se u saopštenju.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza