Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

14. 10. 2020.

Autor: ObjektivNo1.

Karavan igre u Gornjem Milanovcu

U holu Doma kulture u Gornjem Milanovcu otvorena je izložba fotografija scena iz baletskih predstava ansambala različitih zemalja sveta, koji su prethodnih godina posećivali našu prestonicu kako bi nastupili na Beogradskom festivalu igre.

Izložba je otvorena u okviru projekta „Karavan igre“, a Kulturni centar Gornji Milanovac ovom prilikom ugostio je autorku projekta i direktorku Nacionalne fondacije za umetničku igru Aju Jung.    

Projekat „Karavan igre“ zaživeo je 2017. godine kada je 60 profesionalnih baletskih igrača obišlo 15 gradova Srbije, gde su učestvovala i deca koja odrastaju sa idejom da će jednog dana postati baletani i balerine i da će imati priliku da nastupaju na velikim scenama.

„Za njih je ovo bilo veoma važno, jer su dobili priliku da igraju. Obično ti naši mladi igrači, mladi umetnici, nemaju puno prilike da se susretnu sa publikom, a to je ono što je njihov cilj i cilj njihovog obrazovanja u kojem najvećim delom učestvuju njihovi roditelji i pedagozi. Za njih je veliki izazov da nastupaju na profesionalnim scenama.“ – rekla je Aja Jung.     

Deca iz OŠ  „Momčilo Nastasijević“ u Gornjem Milanovcu danas su imala priliku da prisustvuju prezentaciji časa klasičnog baleta, a za dečake, koji su ređe zainteresovani za balet, organizovana je prezentacija hip-hop plesa. Časove su održali pedagozi igre, Marija Janković Sehović, solistkinja baleta Narodnog pozorišta i Srđan Postin, b-boy, breakdancer. 

U okviru projekta, osim izložbe, tokom novembra biće realizovane i projekcije filmova (16 - 17. novembar), kada će publika imati priliku da pogleda odabir filmova koji imaju za temu umetničku igru, kao i baletske predstave planirane za 22. novembar (Nacionalna fondacija za umetničku igru) i 28. novembar (Balet Narodnog pozorišta iz Beograda).

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza