Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

20. 10. 2020.

Autor: ObjektivNo1.

Održana treća sednica Privrednog saveta Gornjeg Milanovca

Na Sednici Privrednog saveta Gornjeg Milanovca predstavljeni su planovi za izgradnju pristupne saobraćajnice do auto-puta Miloš Veliki, zatim urbanistički plan za izgradnju zatvorenog bazena kao i planovi za izgradnju asflatne baze u Nevadama.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, upoznao je članove Saveta, da je SO usvojila detaljan plan regulacije za Pristupnu saobraćajnicu i da je završen idejni projekat, kao i da su se stekli uslovi za eksproprijaciju, koja bi trebalo da bude  završena do Nove godine, kada se očekuje i potpisivanje ugovora.

 -Vrednost čitave investivije uvećana je na 18 miliona i 600 hiljda evra- rekao je Kovačević i objasnio - cena je uvećana zbog naknadno predviđenih pristupnih puteva saobraćajnici, ali i zbog toga što će uz prvi deo trase od Metalca biti urađene pešačke staze, osvetljenje, autobuska stajališta i sve što je neophodno za funkcionisanje meštana  u ovom delu grada.

Kako je najavljeno, radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice trebalo bi da počnu u martu, sa novom građevinskom sezonom. 

Predstavljen je urbanistički projekat za izgradnju zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu. Predstavnici firme „Urban projekt“ iz Čačka, rekli su da je predviđeno da dužina bazena bude 23 a širina 18 metara, dok je planirana dubina od 1.5-3 metra.   U okviru objekta predviđen je restoranski prostor, spa centar, svlačionice, kabine za presvlačenje, toaleti, 2 kancelarije i blagajna.  Prema proceni, kapacitet je za oko 200 kupača,  a tokom letnje sezone zatvoreni i otvoreni bazen bi funkcionisali kao celina.  Postojeća filter stanica će biti rekonstruisana i podmirivaće potrebe oba bazena. Vrednost investicije je oko 1,5 miliona evra, a cena će najviše zavisiti od načina na koji će biti rešeno  energetsko napajanje. 

Jedna od tema bila je i izgradnja asfaltne baze u Nevadama, gde je potvrđeno da su preduzeću „Ar gradnja“ odobreni lokacijski uslovi za mobilnu betonsku bazu, a da za asfaltnu još uvek nije stiglo odobrenje. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza