Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

23. 10. 2020.

Autor: ObjektivNo1.

U Gornjem Milanovcu otvoreno Jedinstveno upravno mesto

Opština Gornji Milanovac, uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, otvorila je Jedinstveno upravno mesto. Građani će ubuduće brzo i jednostavno moći da završe sve poslove, bez obilaska više različitih institucija.

Ukupna vrednost izvedenih radova iznosi  9 317 000, gde je udeo Ministarstva 7 500 000, dinara, dok je ostatak opredeljen iz budžeta Opštine Gornji Milanovac.

- Mi smo još 2017.godine uradili jedan od prvih koraka kako bismo mogli da olakšamo administrativne poslove svim našim sugrađanima. Ovo je nešto što je sigurno budućnost i što će se raditi na teritoriji čitave Republike Srbije. Utrošili smo 7,5 miliona dinara, dobijenih od ministarstva, u sređivanje kompletnog prostora, građevinske radove i opremanje. Uz pomoć sofisticiranih tehnologija, građani će od danas moći da se prijave na šalter, nakon čega će sve poslove završavati na jednom mestu, a obuhvaćeni su opšta uprava, urbanizam, poresko odeljenje. - objašnjava predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević.

Ispred Jedinstvenog upravnog mesta nalazi se prijemni šalter sa prikazom  6 oblasti na koje se građani mogu prijaviti. Izborom željene oblasti, klijent  dobija listić sa šifrom  i brojem šaltera koji pruža potrebnu uslugu. Zvučni signal će obavestiti kada se može pristupiti usluzi, odnosno kada je šalter slobodan.

Pored šaltera za prijem podnesaka, matičara, opšte uprave, lokalne poreske administracije, otvorena su dva nova-šalter urbanizma i društvenih delatnosti. Ukoliko vam je potrebno rešenje o energetski ugroženom kupcu ili besplatan prevoz možete se obratiti službeniku na šalteru društvenih delatnosti. Šalter urbanizma daje sve potrebne informacije oko ozakonjenja i dobijanja građevinskih dozvola preko CEOP-a.

Uverenja za studente i domski smeštaj izdaju se na odeljku opšte uprave, dok se predaja svih zahteva i molbi za pokretanje postupaka vrši na šalteru za prijem podnesaka.

Za proveru poreskog stanja, izdavanje raznih rešenja i uverenja zadužena je lokalna poreska administracija. Uplate za tražene usluge se od prošle godine obavljaju na samim šalterima.

Lokalna samouprava je izdvojila posebna sredstva za izgradnju platforme za lica sa invaliditetom, kako bi svi građani imali podjednaku mogućnost pristupa Jedinstvenom upravnom mestu.

Foto: Opština Gornji Milanovac

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza