Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

31. 10. 2020.

Izvor: GMinfo

Izabran prvi lokalni ombudsman opštine Gornji Milanovac

Odlukom odbornika SO Gornji Milanovac, na trećoj redovnoj sednici, za prvog lokalnog ombudsmana za teritoriju opštine Gornji Milanovac izabran je Miloš Lazarević, diplomirani pravnik iz Milanovca, na mandatni period od 5 godina.

Miloš Lazarević, rođen je 13. oktobra 1988. godine u Gornjem Milanovcu. Završio je Osnovnu školu „Sveti Sava“ i Gimnaziju „Takovksi ustanak“ u Gornjem Milanovcu.

Nakon osnovnog i srednjeg obrazovanja, upisao i diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu (na pravosudnom-upravnom smeru) Tokom studiranja bio zaposlen i radno angažovan na izgradnji auto-puta „Miloš Veliki“, kod Azvirt, ogranak u Beogradu.

Nakon diplomiranja volontirao u Prekršajnom sudu Gornji Milanovac, zatim nastavio svoj pripravnički staž u Imovinsko-pravnoj službi Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac. Nakon godinu dana provedenih u toj službi premešten je u Odeljenje opšte uprave Opštine Gornji Milanovac kao rukovodilac opštinskog uslužnog centra. Posle dve godine premešten je u Kabinet načelnika Opštinske uprave kao tehničko-administrativni saradnik, navodi se u biografiji Miloša Lazarevića.

Podsećamo, lokalnog ombudsmana bira i razrešava Skupština opštine na predlog odborničke grupe ili najmanje jedne trećine odbornika, većinom od ukupnog broja odbornika. On se bira na period od pet godina i može ponovo biti biran.

Lokalni ombudsman odnosno Zaštitnik građana kao nezavisna institucija trebalo bi da građanima opštine Gornji Milanovac obezbedi zaštitu ljudskih sloboda i prava i to od lošeg, nezakonitog ili nedostojnog postupanja ali i nepostupanja opštinske uprave, javnih preduzeća i ustanova.

Treća redovna sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac održava se u Domu kulture zbog trenutne epidemiološke situacije.

Foto: GMinfo 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza