Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

11. 11. 2020.

Autor: ObjektivNo1

Venecijanske „Gracije“ izvedene u Gornjem Milanovcu

Plesna predstava „Gracije“, kompanije Silvije Gribaudi iz Venecije, odigrana je sinoć na velikoj sceni Doma kulture u Gornjem Milanovcu, u okviru realizacije projekta „Karavan igre“, Nacionalne fondacije za umetničku igru.

„Gracije“ su sinoć dobro zabavile i nasmejale milanovačku publiku, koja je burnim aplauzom propratila sve ključne momente ove interaktivne plesne predstave. Inspirisana neoklasičnom skulpturom Antonia Kanove „Tri gracije“ koja predstavlja univerzalnu oznaku lepote, proporcija i mere, Silvija Gribaudi upravo ovaj estetski standard dovodi u pitanje.

„Veoma smo srećni što imamo šansu da, u ovim teškim vremenima za sve, dobijemo priliku da nastupamo.  Tri gracije, odnosno, Gracije, postavljaju pitanje šta je lepota, radi se o boginjama koje su onemogućene da daju nešto društvu, da daju našem društvu radost i prosperitet. Dakle, šta ovi kvaliteti nude zajednici – to je ono o čemu razmišljamo tokom nastupa“ – objasnila je koreografkinja Silvija Gribaudi.

Ova plesna predstava izvedena je premijerno u Italiji krajem 2019. godine. Beogradska premijera bila je zakazana za 9. april na Beogradskom festivalu igre, ali su zbog epidemiološke situacije u Italiji i vanrednog stanja u našoj zemlji, sva izvođenja bila otkazana. Kako smo saznali od Silvije, u Italiji su pozorišta još uvek zatvorena za publiku. Predstava je tokom ovog gostovanja u Srbiji, osim u Beogradu, odigrana još samo u Gornjem Milanovcu. Pre samog početka predstave publici se obratila direktorka Beogradskog Festivala igre i Nacionalne fondacije za umetničku igru.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza