Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

14. 11. 2020.

Izvor: GMinfo - ObjektivNo1

Gornji Milanovac: Povećan broj hospitalizovanih na kovid odeljenjima

„Poslednjih dana broj hospitalizovanih u Opštoj bolnici Gornji Milanovac u kovid odeljenjima (grudno i neurologija) je povećan, pa se tako taj broj jutros popeo na 23, a samim tim kapaciteti su pred punim normativom. Među zdravstvenim radnicima ima šest obolelih, jedan je hospitalizovan, pet je u izolaciji. Od tog pet je dokazano pozitivnih“, potvrdio je za GMinfo doktor Predrag Šutić, v.d. direktora milanovčke bolnice.

– Opcija za slučaj masovnijeg priliva pacijenata, koja je razmatrana letos, a to je mogućnost otvaranja internog odeljenja, sve je bliža realizaciji. Zadnjih dana bilo je od dva do šest prijema u toku dana na ta dva odeljenja – rekao je Šutić. 

Navodi i da je koncept rada kovid ambulante Opšte bolnice promenjen, jer su dva lekara sa grudnog obolela.

– Naime doktorka sa grudnog je dokazano pozitivna na korona virus i ona je hospitalizovana, a drugi lekar ima simptome koji ukazuju na covid-19. Tako da smo bili prinuđeni da promenimo način rada. Jedna garnitura lekara, koja vodi računa o odeljenjima su internista i lekari neuropsihijatrije, a druga ekipa, koja je zamenila obolele lekare grudnog, internista je u paru sa doktorima drugih specijalnosti. Osim ginekologa i pedijatara svi drugi su na spisku ekipa i one se svakodnevno smenjuju – pojašnjava doktor Šutić.

Prema njegovim rečima poslednjih desetak dana lekari milanovačke bolnice nisu u mogućnosti da pacijente šalju u KC Kragujevac jer su im kapaciteti popunjeni, a Čačak je pri kraju sa tehničkim mogućnostima za prijem.

– Već desetak dana KC Kragujevac nije u mogućnosti da prima teške pacijente. Prethodnih dana smo određeni broj upućivali u čačansku bolnicu, jer oni imaju intezivnu negu i respiratore koji to mogu da pokriju. Ali i njihovi kapaciteti su pri kraju, tehnički ni oni uskoro neće moći da prihvataju teže pacijente – rekao je Šutić.

Foto: Dragana K

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza