Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

22. 12. 2020.

Autor: Objektivno 1

Gornji Milanovac: Počela podela paketića za osamdesetoro dece

Centar za socijalni rad Gornji Milanovac započeo je danas podelu paketića za decu iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Uručenju prvih paketića prisustvovao je Dejan Kovačević, predsednik opštine koji je danas istakao da deca zaslužuju mnogo više ali da će ovaj vid brige svakako vratiti osmeh na lica našim mladim sugrađanima u prazničnim danima.

 -Cela ova godina je obeležena situacijom sa kovidom i ovo nije prva akcija koju mi sa nivoa lokalne samouprave radimo. Želim da pohvalim novog direktora Centra za socijalni rad, gospodina Vučićevića, koji se angažovao da prikupi dovoljno sredstava da pripremimo paketiće za osamdesetoro dece iz najugroženijih porodica. Iako se nalazimo u teškoj situaciji, nikako ne smemo da zaboravimo decu i da im uskratimo pravo na praznično raspoloženje – rekao je predsednik Opštine.

Kovačević je podsetio da je predhodnih godina organizovan donatorski ručak i da su na taj način prikupljana značajna sredstva upravo za pomoć najugroženijim porodicama sa područja opštine, a da zbog celokupne situacije to ove godine nije bilo moguće, ali da će  lokalna samouprava uprkos tome pokušati da na svaki način pomogne najugroženijima.


Dragan Vučićević, vd direktora Centra za socijalni rad  kaže da su paketići jednim delom pripremljeni u saradnji sa privrednicima iz Gornjeg Milanovca, među kojima su kompanija “Swislion”, Interplet gradnja, zatim preduzeća Dam 93, Master, agenicija Niveus tim kao i knjižare Mišković i Prima.

-Obezbeđeni su paketići za decu koja prema kriterijumu Centra za socijani rad zaslužuju da ih dobiju. Uglavnom su u pitanju višečlane porodice, u kojima su roditelji korisnici usluga Centra – kaže Vučićević i dodaje - cilj ovakve vrste pomoći isključivo je želja da paketiće dobiju i deca čiji roditelji nisu u mogućnosti da im priušte poklon za Novu godinu. Drugi deo paketića čine garderoba, obuća i igračke koje je Centar dobio od Ministarstva unutrašnjih poslova a u pitanju je roba koja je zaplenjena jer nije posedovala odgovarajuću dokumentaciju.          

Foto: Opstina Gornji Milanovac

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza