Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

29. 03. 2013. G.Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

Ministarka zdravlja posetila Gornji Milanovac

Ministarka zdravlja Srbije, Slavica Đukić Dejanović i državni sekretar, Periša Simonović posetili su danas opštinu Gornji Milanovac.

Povodom posete uvaženih predstavnika Ministarstva zdravlja, predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković, upriličio je prijem u svom kabinetu, iskoristivši priliku da goste upozna sa opštim stanjem društvenog života opštine Gornji Milanovac, a posebno u oblasti zdravstvene zaštite.

 

Takođe, radni sastanak, ali u širem sastavu na istu temu zdravstvene zaštite, nastavljen je i u svečanoj sali zgrade Okružnog načelstva, na kome su prisustvovali pored rukovodstva opštine Gornji Milanovac i direktori, kao i predsednici Upravnih odbora zdravstvenih ustanova na teritoriji Opštine Gornji Milanovac. Tokom sastanka ministarka zdravlja je istakla da domovi zdravlja treba da postanu centralne institucije za građane, gde će kontrolisati svoje zdravlje i ostvarivati primarnu zdravstvenu zaštitu.

„Obezbedićemo jedno vozilo koje je neophodno i opremu za skrining dojke, debelog creva i grlića materice“, najavila je Đukić Dejanović i dodala da će pedeset odsto vrednosti sanitetskog vozila finansirati lokalna samouprava za potrebe unapređenja zdravstvene zaštite u Gornjem Milanovcu.

 


Razgovaralo se i o potrebi da povezano funkcionišu dom zdravlja i bolnica, ali i o novinama u radu apotekarske ustanove, posebno u delu konkurentnosti u apotekarskoj delatnosti, navodeći da je ta konkurentnost vrlo korisna zbog povećanja mogućnosti, odnosno zbog većeg broja lekova koji stoje na raspolaganju i smanjenja broja nezaposlenih farmaceuta.    


Prema njenim rečima, u Gornjem Milanovcu postoji dobra saradnja lokalne samouprave i zdravstvenih ustanova, naglasivši da prilikom svake posete Gornjem Milanovcu utisak koji ponese iz njega je poseban i drugačiji u odnosu na druge sredine zbog izuzetne organizacije lokalne vlasti i razumevanja mogućnosti Ministarstava.

 


Ministarka zdravlja i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja su prema protokolu opštine Gornji Milanovac posetili Interno odeljenje i Odeljenje neuropsihijatrije sa neurologijom Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

06.05.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 21:53

bla bla truc

Jel bila KORUPCIJA na dnevnom redu?

Odgovori

Ostavi komentar

Vremenska prognoza