Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

19. 06. 2013. G.Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Otvorena izložba u kampanji „Otkriti energiju“

Opština Gornji Milanovac u saradnji Ministarstva građevinarstva i urbanizma sa još 33 grada u Srbiji, učestvuje u kampanji „Otkriti energiju” koju podržavaju Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

U okviru ove kampanje urađeno je pet energetskih elaborata i pasoša za pet različitih tipova objekata u Opštini Gornji Milanovac, sa prikazanim foto snimcima, kao i sa termovizijskim snimcima analiziranih objekata, a koji predstavljaju izložbeni materijal.


Izložbu snimljenog materijala odabranih energetskih elaborata, otvorio je danas predsednik opštine Milisav Mirković, naglasivši da je opština Gornji Milanovac počastvovana što je učesnica u ovako značajnom državnom projektu zajedno sa još 33 grada u Srbiji i da izražava zahvalnost angažovanima u projektu na izrađenim energetskim pasošima i elaboratima za objekte u Gornjem Milanovcu. A o projektu i kampanji „Otkriti energiju“ govorili su regionalni koordinator Jelena Bojović, Anita Mraović menadžer projekta, Dušan Ignjatović docent na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu i Lutz Jarczynski (Luz Jarozinski) predstavnik Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) i savetnik na projektu

Predsednik opštine je i uručio energetske pasoše vlasnicima objekata u Gornjem Milanovcu na adresama  Gružanska 8, Ivice II Lamela 2, Ivice II Lamela 1, Vuka Karadžića br.12 i Kej kosovskih božura 14.

 

 Cilj kampanje „Otkriti energiju” je informisanje i podizanje svesti  građana o energetskoj efikasnosti, kao i o potrošnji energije u različitim tipovima zgrada i potencijalnim investicionim i neinvesticionim merama za poboljšanje energetske efikasnosti. Takođe, jedan od cilja projekta je pružanje podsticaja svim pojedinačnim vlasnicima ili stanarima da naprave sopstvenu preciznu procenu energetske efikasnosti svoje zgrade, na osnovu sličnosti sa različitim referentnim objektima. Istovremeno pruža priliku lokalnim upravama, Vladi Republike Srbije i učesnicima na tržištu da imaju uvid u procenu mogućih ušteda na osnovu globalne procene stanja zgrada u Srbiji.

Izložba će trajati narednih sedam dana do 21. juna, u holu Doma kulture.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza