Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

26. 02. 2014. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

Gornji Milanovac posetio ambasador Kanade

Opštinu Gornji Milanovac danas su posetili ambasador Kanade nj.e. Roman Vaščuk i šef odeljenja za politička i ekonomska pitanja i odnose sa medijima u ambasadi Vladan Miladinović.

Incijativa za posetu Kanadskog Ambasadora opštini Gornji Milanovac potekla je iz Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), povodom realizacije projekta „Rudarstvo: Promovisanje ekonomskog upravljanja i razvoja za demokratsku tranziciju“.

NALED u saradnji sa konsultantskom kućom „Breakthrough“ d.o.o. uz finansijsku podršku Kanada Fonda sprovodi projekat usmeren na politiku razvoja rudarstva, zakona i propisa koji su u skladu sa najboljom međunarodnom praksom. Ovim inicijativama za posetu odabranih lokalnih samouprava u Srbiji, opština Gornji Milanovac je izdvojena i uključena kao partner u  NALED-ovom budućem angažovanju u ovoj oblasti.

 

Na sastanku u organizaciji opštine Gornji Milanovac projekat i aktivnosti na projektu predstavili su ambasador Kanade Roman Vaščuk, predsednik izvršnog odbora NALED-a Darko Vukobratović, predstavnici izvršne kancelarije NALED-a i konsultantske kuće „Breakthrough“, kao i pravni i ekonomski konsultanti. Govorilo se o ukupnom ekonomskom potencijalu rudarskog sektora u Srbiji, izneta su rešenja iz novog nacrta zakona o geološkom istraživanju i rudarstvu i mogućim negativnim efektima koje ta rešenja imaju na razvoj rudarskog sektora i opštinske budžete. Takođe, reči je bilo o izradi Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara koji je ponovo aktuelan, a NALED je, uz predstavnike Ministartsva finansija, član radne grupe koja je na tome angažovana.

Nakon radnog sastanka, Ambasador Kanade nj.e. Roman Vaščuk imao je priliku da poseti kompaniju „Metalac“ i privredno društvo Rudnik i flotaciju „Rudnik“ i da informativno sazna o privrednim delatnostima ovih prestižnih kompanija kod nas i u inostranstvu, što doprinosi razmatranju mogućnosti privrednih razmena i plasmana proizvoda gornjomilanovačkih privrednika na Kanadskom tržištu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza