Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

12. 04. 2014. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: „Uredimo naš grad i opštinu“

U Gornjem Milanovcu danas je realizovana tradicionala akcija uređenja i čišćenja gornjomilanovačkog područja pod nazivom „Uredimo naš grad i opštinu“.

Pozivu opštine Gornji Milanovac odazvali su se zaposleni u lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i ustanovama, predstavnici nevladinih organizacija i udruženja građana, Vojska Srbije, policija, sportski klubovi, učenici i prosvetni radnici osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova, predstavnici privrede kao i brojni pojedinci.


Prisutne sugrađane neposredno pred početak akcije pozdravio je zamenik Predsednika opštine i predsednik opštinskog štaba za sprovođenje ove akcije Miroslav Milovanović zahvalivši se odličnom odzivu i ocenivši da Gornji Milanovac sasvim zasluženo nosi epitet „Beli labud na zelenom jezeru“.

 


Na Trgu kneza Mihaila predstavljeni su i dečji likovni radovi na temu zaštite životne sredine, a najbolje ocenjen rad koristiće se kao logo Lokalnog ekološkog akcionog plana Opštine Gornji Milanovac čija je izrada u toku.
Nakon podele rukavica i džakova za otpad, a prema utvrđenom planu lokacija koje su mogli i sami građani predložiti, zajedno sa koordinatorima određenim za svaku lokaciju učesnici akcije uputili su se ka odredištima na koja su raspoređeni.


Inače, današnja akcija predstavlja deo aktivnosti na generalnom prolećnom uređenju opštine, koje su započete još krajem prošlog meseca, a obuhvataju pranje ulica, okresivanje rastinja, sađenje cveća, uređenje travnatih površina, popravku ulica, odlaganje kabastog otpada i drugih infrastrukturnih i komunalnih delatnosti. 

 


Masovna akcija čišćenja po određenim deonicama i rasporedima realizuje se ne samo na gradskom području, već i u većim mesnima zajednicama Pranjanima, Rudniku i Takovu,  kao i u onim selima u kojima su građani bili zainteresovani. Zajedničkim okupljanjem, druženjem i radom postićićemo zajednički cilj - da naš grad u kome živimo i radimo bude čist i primer po uređenosti u celoj Srbiji, rečeno je tokom akcije čišćenja.


Nema komentara.

Ostavi komentar