Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

13. 06. 2014. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

Ambasadorka Makedonije posetila Gornji Milanovac

Ambasadorku Makedonije u Srbiji Nj. E. Veru Jovanovski Tipko sa saradnicima i predstavnike gornjomilanovačkog Udruženja Makedonaca, primio je danas predsednik opštine Milisav Mirković sa saradnicima.

Tokom svečanog prijema, predsednik Mirković je gošći iscrpno i živopisno opisao karakteristike gornjomilanovačke opštine počev od geografskih, demografskih istorijskih, kulturoloških, turističkih, a poseban značaj u izlaganju posvetio je proizvodnim programima i uspešnosti gornjomilanovačke privrede. Među istaknutim prvrednim granama gornjomilanovačke privrede se našlo i rudarstvo Rudničkog kraja, gde je uposlen veliki broj makedonskih rudara. Tim povodom Ambasadorka je i poželela da tokom posete obiđe Rudnik i flotaciju „Rudnik“.

 


U daljem razgovoru predsednik opštine je izrazio veliku zahavlnost na ažurnosti  bratimljenih Makedonskih opština Kumanovo i Kavadarci koji su među prvima uputili robnu pomoć ugroženima gornjomilanovačke opštine prilikom majskih poplava. Pri tom govoreći uopšte i o dosadašnjoj dugogodišnjoj uspešnoj saradnji i prijateljstvima koja su započeta međusobnim bratimljenjima, a koja se svake godine sve više produbljuje. Na to je Ambasadorka Makedonije rekla da je u potpunosti upućena o saradnji makedonskog naroda sa Gornjim Milanovcem, i da je to zaista iskreno prijateljstvo.  I da u tome treba nastaviti, time što je potrebno još više produbiti privrednu, kulturnu, sportsku i saradnju u obrazovanju i da planira da u ovom mandatu tome više posveti pažnje, rekla je prisutnima Ambasadorka Vera Jovanovski Tipko.


 O svojim aktivnostima u Udruženju Makedonaca „Dame Grujev“ za ceo Moravički okrug, sa sedištem u Gornjem Milanovcu, govorili su predsednik Udruženja Slave Gruevski i dr Ilko Trajkovski, rekavši i da su zadovoljni sa saradnjom sa lokalnim samoupravama u celom okrugu, posebno gornjomilanovačkom, ali da su u planu i nove ideje koje će u narednom periodu pokušati da realizuju, tako da im je za sada samo neophodan neki kancelarijski prostor u Gornjem Milanovcu kako bi bili više operativniji. 

 


Sastanku su prisustvoavali i predsednica Skupštine opštine Jadranka Dostanić, načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović i zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović.
U toku celodnevne posete pored kompanije Rudnik i flotacije Rudnik, predstavnici Ambasade posetiće uspešnu gornjomilanovačku fabriku tekstila.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza