Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

16. 07. 2014. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Radionica za upravljanje projektnim ciklusom

Predstavnici Regionalne agencije za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga održali su juče u opštini Gornji Milanovac radionicu na temu upravljanja projektnim ciklusom za predstavnike opština Vrnjačka Banja, Raška, Gornji Milanovac i grada Čačka.

Osim upoznavanja sa osnovnim elementima i tehnikom pisanja predloga projekta, cilj radionice bio je da predstavnici opština Raškog i Moravičkog okruga prepoznaju zajedničke interese i pokušaju da pripreme okvir predloga projekta za saniranje posledica poplava, a nakon toga pokušaju da pronađu i donatore koji će podržati predlog. Počev od Amabasade Norveške interesovanje za finansiranje projekata pri saniranju šteta nastalih u majskim vremenskim nepogodama, pokazuju i druge prijateljske države sa Srbijom.

 


Predlog da opštine i gradovi u Srbiji budu spremni i edukovani za pisanje projekta vezano za sanaciju šteta od polava, a kada se budu ukazala prilika za konkurisanje,  je odličan i mi ćemo u opštini Gornji Milanovac svakako iskoristi svaku ukazanu priliku, rekao je zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović prilikom otvaranja skupa, ujedno poželevši dobrodošlicu kolegama iz opština u okruženju, kao i predstavnicima i organizatorima skupa – Regionalnoj agenciji.

 

U svom obraćanju, zamenik predsednika opštine istakao je da je svim opštinama zajednički interes da se njihovi zaposleni kontinuirano edukuju, ali i da zajednički rešavaju probleme sa kojima se suočavaju.  Ispred opštine Gornji Milanovac učešće u radu, pored zamenika predsednika opštine, uzeli su i dva građevinska inženjera Vasilije Vujić, predsednik opštinske Komisije za procenu šteta objekata na gornjomilanovačkoj teritoriji, kao i Snežana Smiljanić član ove Komisije i Ivan Antić službenik Odeljenja za implementaciju i razvoj projekata Opštinske uprave.  

U planu je održavanje još jedne slične radionice, takođe za predstavnike opština Raškog i Moravičkog okruga, u četvrtak u Vrnjačkoj Banji.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza