Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

16. 01. 2015. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Predlog odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

Opština Gornji Milanovac objavila je nacrt odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. Predlog je dat na uvid građanima, koji na zvaničnoj prezentaciji opštine mogu ostaviti komentare i predloge.

Predloženo je da ugostiteljski objekti (kafići, barovi i dr.) rade od 6 do 24 časa, osim petkom, subotom i uoči državnih praznika kada mogu da rade do 1 sat posle ponoći. Izuzeci su napravljeni i u slučajevima kada se proslavlja matursko veče ili neko drugo veselje i tada objekti mogu da rade i do tri časa posle ponoći.

Ukoliko se radi o objektima koji nude i prenoćišta, onda mogu da rade 24 sata. Duži rad ugostiteljskih objekata dozvoljen je za doček Nove godine, 31.decembra, kao i  01, 02. i 13.januara.

 

Novčanom kaznom od 100.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice ako ne utvrdi radno vreme ugostiteljskog objekta koje je usaglašeno sa ovom odlukom ili se ne pridržava istaknutog radnog vremena. Sa 10.000 dinara kazniće se odgovorno lice u objektu za kršenje ove odluke, preduzetnik sa 50.000 i fizičko lice sa 10.000 dinara.

Nacrt predloga građani Gornjeg Milanovca mogu pogledati na zvaničnoj prezentaciji opštine i dostaviti komentare i predloge.

Nema komentara.

Ostavi komentar