Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

31. 01. 2015. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Raspisan konkurs za “Školsku scenu 2015”

Milanovačko pozorište i Kulturni centar raspisali su konkurs za „Školsku scenu 9“ - festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac.

Milanovačko pozorište i Kulturni centar raspisali su konkurs za „Školsku scenu 9“ -  festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac.

Pravo učešća na Konkursu imaju sve matične osnovne i srednje škole sa područja opštine koje do 8. aprila 2015. godine dostave prijave Milanovačkom pozorištu ili Kulturnom centru. Prema propozicijama, škole za festival mogu da prijave najviše tri predstave.


- Zbog adaptacije Doma kulture Smotra je ove godine revijanog karaktera, a predstave će se izvoditi u matičnim školama ili u nekom alternativnom prostoru koji obezbedi škola. Preporuka je da predstave traju do 30 minuta i da se realizuju sa manjim brojem glumaca, obzirom na to da nijedna gradska škola ne poseduje adekvatne uslove za izvođenje predstava, kaže Borivoje Lošić, predsednik Upravnog odbora Pozorišta.

 


„Školska scena“ biće realizovana u periodu od 24. aprila do 30. maja 2015. godine.  Zbog revijalnog karaktera, prenosni pehar festivala ove godine se neće dodeljivati.  Najtalentovanijim glumcima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta pripašće članske karte Milanovačkog pozorišta.


Prijave za Konkurs dostavljaju se Milanovačkom pozorištu ili Kulturnom centru Gornji Milanovac, (adresa: Trg kneza Mihaila 1, 32300 Gornji Milanovac - sa naznakom za ŠKOLSKU SCENU 9 ). Inače, u proteklih osam godina milanovačke škole su na scenu postavile  83 pozorišna komada. Predstavljeno je više od 1000 uloga koje su tumačili učenici iz Gornjeg Milanovca, Pranjana, Rudnika, Ugrinovaca, Takova, Kamenice, Brđana, Vraćevšnice i drugih mesta opštine.


Tačan broj posetilaca - nije poznat, ali su procene da ih je na proteklih osam festivala bilo više od 23.000, odnosno da je svaki drugi žitelj opštine pogledao bar jednu festivalsku predstavu učenika.

Nema komentara.

Ostavi komentar