Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

09. 03. 2015. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Počinje krpljenje udarnih rupa

Predsednik Opštine Milisav Mirković naložio Javnom preduzeću za izgradnju i Javnom preduzeću za puteve Opštine Gornji Milanovac da se odmah, bez odlaganja, angažuju na sanaciji udarnih rupa na gradskim ulicama, lokalnim i nekategorisanim putevima, a na način na koji to dozvoljavaju trenutni vremenski uslovi.

Sredstva za ove namene obezbeđena su budžetom Opštine za 2015. godinu.

Činjenica je da asfaltne baze ne funkcionišu u zimskom periodu, izuzeci su samo skupe porudžbine velikih količina asfalta za kapitalne investicije, a što predstavlja prepreku dosadašnjim intervencijama na putnim sancijama . One  se gase u zimskom peridu i pokreću sa sticanjem vremenskih uslova koji im ne ugrožavaju funkcionisanje. Međutim, prema poslednjim informacijama, i po poslovnom planu, završena je i javna nabavka u JP za izgradnju opštine,  izabran je izvođač radova PZP „Beograd“, tako da postoji mogućnost da se sa saniranjem  započne i pre početka rada asfaltnih baza sa prvim lepim danima i to metodom hladnog asfaltiranja. 

 

Imajući u vidu da su prisutna i znatna oštećenja koja su nastupila u zimskom periodu kao i oštećenja prouzrokovana izvođenjem radova na izgradnji autoputa E763 (Koridora 11) na državnim putevima I i II reda na teritoriji Opštine Gornji Milanovac i da je održavanje ovih puteva u nadležnosti Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ odnosno PZP „Beograd“ i A.D. „Putevi Čačak“, a ne Opštine Gornji Milanovac, upućen je dopis i ovim preduzećima u pravcu hitnog preduzimanja mera na sanaciji ovih putnih pravaca.

Obaveštavamo javnost da kao i do sada, svake godine, krpljenje gradskih ulica „ ne čeka proslavu Dana opštine“, već prolećne vremenske uslove koji se kalendarski podudaraju sa ovim velikim opštinskim praznikom.     

Nema komentara.

Ostavi komentar