Naslovna  |  Region  |  Gornji Milanovac  |  G.Milanovac: Raspisan konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

29. 06. 2015. G.Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Raspisan konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi

U Gornjem Milanovcu raspisan je javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava poljoprivrednim proizvođačima, a nakon sprovedenog konkursa na osnovu zakonske procedure o ispunjenosti uslova, donosi se i konačna odluka o podeli sredstava poljoprivrednim proizvođačima.

Poljoprivrednici konkurišu za subvencionisana sredstva po izvršenoj nabavci kvalitetnih priplodnih junica, goveda, ovaca, koza i svinja tovnih rasa, nove mehanizacije, novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo, opreme za navodnjavanje, nabavku sadnog materijala.


Budžetom naše lokalne samouprave za 2015. godinu programom  podsticanja razvoja poljoprivrede opredeljena su bespovratna podsticajna sredstva u iznosu od 13.950.000 dinara, sa ciljem pružanja finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima na unapređenju poljoprivredne proizvodnje, osavremenjavanju tehnologije proizvodnje, prilagođavanja standarda i kvaliteta tržišta EU.

 


Zahtev za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi mogu podneti registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije opštine Gornji Milanovac koja su u aktivnom statusu u skladu sa Pravilnikom o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije. Drugi važan uslov je da su poljoprivredna gazdinstva sa prebivalištem na teritoriji opštine Gornji Milanovac upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava po osnovu prava svojine, odnosno zakupa poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi na teritoriji opštine Gornji Milanovac na kojem se aktivno bave poljoprivrednom proizvodnjom.
Sa poljoprivrednicima, kojima budu odobrena sredstva prema propisanom konkursu, predsednik opštine Milisav Mirković potpisuje Ugovor o međusobnim pravima i obavezama vezano za korišćenje bespovratnih podsticajnih sredstava.


Poljoprivrednici mogu računati maksimalno do 300.000 dinara po korisniku na ime subvencije, odnosno od 30 do 60 % vrednosti predmeta subvencije.  Sva potrebna obaveštanja korisnici subvencija mogu dobiti u opštinskoj upravi opštine Gornji Milanovac. Konkurs će biti otvoren do utroška planiranih sredstava a najkasnije do 15. decembra 2015. godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar