Naslovna  |  Region  |  Gornji Milanovac  |  G.Milanovac: Potpisani ugovori sa poljoprivrednicima o dodeli podsticajnih sredstava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

25. 07. 2015. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Potpisani ugovori sa poljoprivrednicima o dodeli podsticajnih sredstava

Poljoprivrednici opštine Gornji Milanovac, koji su ispunili uslove opštinskog konkursa o dodeli bespovratnih sredstava za poljoprivredu, potpisali su ugovore o dodeli podsticajnih sredstava za poljoprivredu.

Ovom prilikom, predsednik opštine Milisav Mirković sa svojim saradnicima upriličio je prijem poljoprivrednicima i čestitao na dobijenim sredstvima sa željom da odobrena sredstva doprinesu unapređenju poljoprivrede na gornjomilanovačkoj teritoriji, a što je i zamisao po Programu podsticaja opštinske agrarne politike.

 

 

Takođe, predsednik Mirković je iskoristio priliku da zamoli današnje potpisnike ugovora da svoj pozitivan primer razglase i podele sa svojim komšijama, rođacima, u svojim mestima i okolnim selima, kako bi i drugi poljoprivrednici konkurisali za ova sredstva.
Nakon efikasne obrade predmeta i na osnovu potpisanih rešenja načelnice Opštinske uprave Gorice Petrović, predsednik opštine potpisao je ugovore sa četrdeset i četiri poljoprivrednika.


„Novac će vam biti uplaćen već u ponedeljak, a utorak možete ga i podići sa vaših bankarskih računa. Do utroška planiranih sredstava konkurs će biti otvoren, a najkasnije do 15. decembra 2015. godine, mada ukoliko bude imalo potrebe obezbedićemo još sredstava u ove svrhe. Želimo da pomognemo ljudima koji žele da se vrate u ruralnu sredinu i rade na selu“ rekao je predsednik Milisav Mirković.
Utrošena sredstva iz agrarnog budžeta po osnovu danas potpisanih ugovora  iznose 2.922.702,00 dinara dok preostali iznos sredstava je 11.027.297,00 dinara.

 


Budžetom naše lokalne samouprave za 2015. godinu programom  podsticanja razvoja poljoprivrede opredeljena su bespovratna podsticajna sredstva u iznosu od 13.950.000,00 dinara, sa ciljem pružanja finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima na unapređenju poljoprivredne proizvodnje, osavremenjavanju tehnologije proizvodnje, prilagođavanja standarda i kvaliteta tržišta EU.
Poljoprivrednici mogu računati maksimalno do 300.000 dinara po korisniku na ime subvencije, odnosno od 30 do 60 % vrednosti predmeta subvencije. 

 


Tokom sledeće nedelje biće potpisani ugovori sa ostalim poljoprivrednim proizvođačima koji su podneli zahteve i ispunjavaju uslove za dodelu bespovratnih sredstava za poljoprivredu.

Nema komentara.

Ostavi komentar