Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

14. 08. 2015. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Ugovori o dodeli subvencija poljoprivrednicima

Poljoprivrednici opštine Gornji Milanovac, koji su ispunili uslove opštinskog konkursa, potpisali su i ove sedmice ugovore o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za poljoprivredu.

Ovom prilikom ugovore sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem potpisalo je četrdeset i sedam milanovačkih poljoprivrednika.

„Važno je da ovu tradicuju dodele bespovratnih sredstava ne prekidamo, da ta sredstva ostanu stalna stavka u budžetu naše opštine svake godine, i ja ću se lično za to zalagati i izboriti“ rekao je predsednik Mirković.

 

Sa potpisivanjem ugovora u ove svrhe započeto je 24. jula 2015. godine i za sada je ukupno sto devetnaest zahteva poljoprivrednih proizvođača pozitivno rešeno.

Utrošena sredstva iz agrarnog budžeta po osnovu do sada potpisanih ugovora  iznose 7.080.641,39 dinara dok preostali iznos sredstava je 6.869.358,61 dinara.

 

Podsećanja radi, poljoprivrednici mogu računati maksimalno do 300.000 dinara po korisniku na ime subvencije, odnosno od 30 do 60 % vrednosti predmeta subvencije. 

Budžetom opštine Gornji Milanovac za 2015. godinu programom  podsticanja razvoja poljoprivrede opredeljena su bespovratna podsticajna sredstva u iznosu od 13.950.000,00 dinara.

 

 

Konkurs će biti otvoren do utroška planiranih sredstava, a najkasnije do 15. decembra 2015. godine.

 

 

Nema komentara.

Ostavi komentar