Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

30. 09. 2015. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Održane dve sednice Saveta Moravičkog upravnog okruga

U Gornjem Milanovcu danas su održane dve sednice Saveta Moravičkog upravnog okruga.

Na trinaestoj i četrnaestoj sednici Saveta pored predstavnika grada i opština koje pripadaju Moravičkom okrugu prisustvovali su i predstavnici nadležnih organa i službi državne uprave i lokalnih samouprava iz ovog okruga.


Razmatrano je funkcionisanje lokalnih samouprava, rad izvršnih organa samouprava na području Moravičkog upravnog okruga, rad inspekcijskih službi, stanje javnog reda i mira kao i bezbednosti u saobraćaju na području Moravičkog upravnog okruga i opštine Gornji Milanovac. Takođe, dogovorena je organizacija obuke za infrastrukturne projekte predstavnika opština i gradova Moravičkog, Raškog i Zlatiborskog upravnog okruga u saradnji sa Nacionalnom agenciojm za regionalni razvoj.

 


Na temu protivgradne zaštite i šteta izazvanih elementarnim nepogodama, domaćin današnjih sednica i predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković istakao je neophodnost pružanja podrške oštećenim licima.


„Moramo izaći na teren i videti kakvo je stanje. Usled nedostatka finansijskih sredstava ljudima ne možemo u potpunosti nadoknaditi štetu, ali moramo se snalaziti i ljudima pružiti pomoć“ dodao je predsednik Mirković.


O stanju javnog reda i mira kao i bezbednosti u saobraćaju na području Moravičkog upravnog okruga govorio je predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Srđan Bogdanović, pri čemu je istakao da stanje u ovim oblastima je za 9 meseci ove godine zadovoljavajuće. Broj krivičnih dela je skoro identičan na nivou celog Moravičkog okruga, sa izuzetkom Ivanjice gde je za 20 odsto povećan broj krivičnih dela u oblasti nasilja u porodici. Takođe, pohvaljena je odluka Gornjeg Milanovca o ograničenom radnom vremenu, kojom je znatno smanjen broj prekršaja kao i saobraćajnih nezgoda.

 

 

U okviru četrnaeste sednice Saveta Moravičkog upravnog okruga prisutni su razmatrali stručno-metodološka objašnjenja za koordinaciju i vršenje inspekcijskog nadzora u upravnim okruzima i jedinicama lokalne samouprave, objašnjenja o postupanju inspekcija prema neregistrovanim subjektima, vršenju uviđaja u stambenom prostoru u postupku inspekcijskog nadzora kao i objašnjenja za primenu kontrolnih lista za inspekcijski nadzor.


Načelnik Moravičkog upravnog okruga Slobodan Jolović, na današnjem sastanku, istakao je značaj sveobuhvatne reforme inspekcijskog nadzora kao i savetodavne uloge inspekcije za sve poreske obveznike.

Nema komentara.

Ostavi komentar