Naslovna  |  Region  |  Gornji Milanovac  |  Održana zajednička sednica saveta Moravičkog, Raškog i Zlatiborskog okruga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

21. 10. 2015. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

Održana zajednička sednica saveta Moravičkog, Raškog i Zlatiborskog okruga

U Gornjem Milanovcu danas je održana zajednička sednica Saveta Moravičkog, Raškog i Zlatiborskog upravnog okruga u okviru koje je održano savetovanje na temu „Principi upravljanja investicionim projektima“ Nacionalne agencije za regionalni razvoj.

O principima upravljanja investicionim projektom govorio je prof. dr Branislav Ivković posebno naglasivši da je u procesu realizacije projekata najbitnije dobro projektovanje kao i realizacija prethodnih istražnih radnji jer se na taj način preventivno deluje na pojavu eventualnih problema u toku izvođenja radova.

 

 

Cilj danas održane obuke je aktivno uključivanje akreditovanih regionalnih razvojnih agencija i jedinica lokalne samouprave u pripremu i realizaciju regionalnih i lokalnih infrastrukturnih projekata, iznalaženje fondova za njihovo finansiranje, podsticanje i učvršćivanje međuopštinske saradnje kao i doprinos sprovođenju politike regionalnog razvoja. Predstavljene su ključne potrebe i izazovi u procesu planiranja infrastrukturnih projekata.

 


Zajedničkoj sednici Saveta Moravičkog, Raškog i Zlatiborskog upravnog okruga prisustvovali su direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Vesna Mizdrak, načelnik Moravičkog upravnog okruga mr Slobodan Jolović, Predsednik Opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković, zamenik Predsednika Opštine Gornji Milanovac Miroslav Milovanović, zamenik Predsednika Opštine Lučani Milivoje Dolović,  pomoćnik gradonačelnika Grada Čačka za oblast mesne samouprave i infrastrukture Milan Bojović, zamenik Predsednika Opštine Ivanjica Milinko Mijailović kao i predsednici gradova i opština Raškog i Zlatiborskog upravnog okruga.

 

 

Nadležne službe i pojedinci koji se u gradovima i opštinama Moravičkog, Raškog i Zlatiborskog upravnog okruga bave projektima i planiranjem u I delu radionice bili su gosti na sednici Saveta, a u II delu aktivni učesnici u obuci.
 

Nema komentara.

Ostavi komentar