Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

06. 11. 2015. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Spremni za predstojeću zimu!

Svi nadležni subjekti sistema zaštite i spasavanja na teritoriji Opštine Gornji Milanovac spremni su za predstojeću zimsku sezonu 2015-2016. godine, zaključeno je na danas održanoj 63. po redu sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Dom zdravlja Gornji Milanovac raspolaže dovoljnom količinom lekova, sanitetskog materijala kao i potrebnom zimskom opremom za vozila hitne medicinske pomoći i službe kućnog lečenja. Nadležna javna preduzeća – Javno preduzeće za puteve Opštine Gornji Milanovac i Javno preduzeće za izgradnju Opštine Gornji Milanovac – imaju planirana sredstva za zimsko održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva i gradskih ulica kao i obezbeđene zalihe potrebnih agregata i industrijske soli.


Prema izveštaju Rudnika i flotacije „Rudnik“ d.o.o., redovnim i planskim sprovođenjem svih predviđenih procedura Brana jalovišta je trajno bezbedan i siguran objekat.


Javno komunalno preduzeće „Gornji Milanovac“ u više navrata obaveštavalo je Sektor za vanredne situacije da nije vlasnik brane u Gornjim Banjanima. Predsednik Opštine Milisav Mirković konstatovao je da se ova brana redovno osmatra i preduzimaju mere na njenom održavanju od strane JKP „Gornji Milanovac“ iako ovo preduzeće nije vlasnik brane.
Prema izveštaju Centra za socijalni rad, sačinjen je registar od 56 lica – korisnika socijalne pomoći koja u slučaju vanredne situacije imaju prioritet.


Crveni krst Gornji Milanovac formirao je tim od 10 članova za delovanje u nesrećama opremljen kompletnom opremom dok se u slučaju vanredne situacije može angažovati i Nacionalni tim Crvenog krsta Srbije za delovanje u nesrećama. U narednom periodu, Crveni krst Gornji Milanovac u saradnji sa Opštinom nabaviće motorne sanke koje će olakšati rad tima za delovanje u nesrećama u zimskim uslovima.

 

 


Prema izveštaju Odeljenja za društvene delatnosti Opštinske uprave Opštine Gornji Milanovac koji je sačinjen na osnovu podataka prikupljenih sa terena, sve osnovne i srednje škole na teritoriji Opštine Gornji Milanovac kao i Predškolska ustanova „Sunce“ u potpunosti su spremni za predstojeću zimsku sezonu.


Za efikasno delovanje svih subjektata sistema zaštite i spasavanja na teritoriji Opštine Gornji Milanovac jedan od najvažnijih preduslova jeste prohodnost putnih pravaca tako da će u slučaju potrebe biti angažovana sva raspoloživa dodatna teška mehanizacija prema evidenciji vlasnika građevinskih mašina na teritoriji opštine kao i ljudstvo i raspoloživa mehanizacija Vojske Srbije.


Izuzetna saradnja svih subjektata sistema zaštite i spasavanja na teritoriji Opštine Gornji Milanovac omogućila je uspešno delovanje u svim ranijim vanrednim situacijama tako da ista neće izostati i u budućnosti, zaključeno je na danas održanoj sednici štaba.

Nema komentara.

Ostavi komentar