Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

10. 12. 2015. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Održana sednica Opštinskog veća

Na danas održanoj sedici Opštinskog veća Opštine Gornji Milanovac razmatrana je četrdeset jedna tačka dnevnog reda.

Razmotreni su nacrti i utvrđeni predlozi Planova rada sa finansijskim planovima svih javnih preduzeća i ustanova, kao i mesnih zajednica na teritorji Gornji Milanovac za 2016. godinu. Blagovremenim usvajanjem budžeta Opštine Gornji Milanovac i današnjim utvrđivanjem predloga planova rada sa finansijskim planovima koji će biti razmatrani na prvoj narednoj sednici Skupštine Opštine Gornji Milanovac ispoštovani su svi zakonom predviđeni rokovi. „Usvajanjem predloga planova od strane odbornika Skupštine Opštine na prvoj narednoj sednici Skupštine Opštine biće obezbeđen je u potpunosti normalan rad i utrošak planiranih sredstava već od prvog meseca u novoj nastupajućoj godini“, rekao je Predsednik Opštine Milisava Mirkovića sa danas održanog Opštinskog veća.

 

 

 


    Sa nacrtima planova rada članove veća upoznali su direktori  Javnog komunalnog preduzeća „Gornji Milanovac“, Javnog preduzeća za puteve, Javnog preduzeća Sportsko-rekreativni centar, Javnog preduzeća za izgradnju, Javnog preduzeća za vodosnabdevanje „Rzav“ Arilje, Međuopštinskog istorijskog arhiva za grad Čačak i opštine Gornji Milanovac i Lučani, Doma zdravlja, Predškolske ustanove  „Sunce“, Muzeja rudničko-takovskog kraja, Ustanove za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje „Kulturni centar“, Biblioteke “Braća Nastasijević", Centra za socijalni rad, Turističke organizacije Opštine Gornji Milanovac i Sportskog saveza opštine Gornji Milanovac dok je o  raspoređivanju sredstva budžeta opštine Gornji Milanovac za 2016. godinu i planovima rada i finansijskim planovima mesnih zajednica  na području opštine Gornji Milanovac govorio načelnik Odeljenja za poslove mesnih zajednic, društvenih organizacija i udruženja građana Trifun Paunović.


    Na danas održanoj sednici utvrđen je Predlog Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Opštine Gornji Milanovac za 2016. Godinu kojim su definisane mere aktivne politike zapošljavanja za 2016. godinu i raspodela planiranih sredstava. Kako je istakao predsednik opštine, za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja uvećavana su budžetska sredstva za ove namene iz godine u godinu pa je tako za realizaciju mera u 2011. godini bilo planirano 1.850.000,00 dinara, u 2013. godini 3.720.000,00 dinara, u 2014. godini 7.000.000,00 dinara, u 2015. godini 10.000.000,00 dinara dok je za 2016. godinu planirano 15.000.000,00 dinara.

 

 

 


    Predlog Programa razvoja sporta na teritoriji opštine Gornji Milanovac za period 2016-2018.godina koji je  utvrđen na ovoj sednici ima za cilj unapređenje i razvoj sporta u Opštini Gornji Milanovac kroz sistemsku, stratešku i organizacionu brigu sa jasno određenim konkretnim merama za rešavanje problema u svim oblastima sporta.


    Takođe, usvojeni su i Izveštaji o radu  Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Gornji Milanovac, Savetnika za zaštitu prava pacijenata opštine Gornji Milanovac za period januar 2015. - decembar 2015. godine i Saveta za zdravlje opštine Gornji Milanovac za period januar 2015. - decembar 2015. godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar