Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

11. 03. 2016. G.Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Počela registracija poljoprivrednih gazdinstava za 2016.godinu

Obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava ne teritoriji Opštine Gornji Milanovac trajaće do 30.aprila.

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković poziva sve poljoprivredne proizvođače da obnove registraciju i potom se odazovu na raspisani konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava Opštine Gornji Milanovac namenjenih poljoprivredi za 2016. godinu, a koja imaju za cilj stimulisanje i pružanje podrške poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije naše opštine. On je podsetio da je, na zadovoljstvo opštine i poljoprivrednika, zajedničkim ulaganjem u obnovu mehanizacije, stočnog fonda, podizanje zasada i različita unapređenja poljoprivredne proizvodnje, 2015. godine u poljoprivredu na teritoriji Opštine Gornji Milanovac investirano oko 90 miliona dinara, od čega je Opština kroz dodeljena podsticajna sredstva za 828 poljoprivrednih proizvođača uložila iznos od 36.086.607,60 dinara.

 

 

Poljoprivrednici mogu konkurisati za podsticajna sredstva po osnovu nabavke kvalitetnih priplodnih junica mlečnih rasa ili simentalskog govečeta, mehanizacije odnosno opreme za manipulaciju, odlaganje i aplikaciju stajnjaka, nabavke opreme za mužu, hlađenje i skladištenje mleka, nabavke kvalitetnih goveda, ovaca, koza i svinja tovnih rasa, nabavke opreme i mehanizacije za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste stočne hrane na gazdinstvu, električne ograde i termo – pojilice, za podizanje novih ili obnavljanje postojećih  proizvodnih  i matičnih zasada voćaka, hmelja i vinove loze, kao i postavljanje protivgradnih mreža i dr.

 

 

 

U odnosu na proteklu godinu, ove godine poljoprivredni proizvođači mogu konkurisati po osnovu nabavke nove opreme za ribnjake, nabavke nove opreme i uređaja za sušenje voća i povrća, nabavke nove opreme i uređaja za blanširanje, pasterizaciju i sterilizaciju proizvoda, nabavke nove opreme, uređaja i repro materijala za proizvodnju vina, rakije i drugih alokoholnih pića. Kod pojedinih stavki uvećan je maksimalni iznos podsticaja pa tako na primer ove godine nabavka novih traktora biće podsticana sa 400.000,00 dinara.  Poljoprivrednici mogu računati maksimalno do 400.000 dinara po korisniku na ime subvencije, odnosno od 30 do 50% vrednosti predmeta subvencije.


Konkurs će biti otvoren do utroška planiranih sredstava.

Nema komentara.

Ostavi komentar