Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ivanjica

14. 01. 2017. Ivanjica

Izvor: Blic

Uskoro proširenje ivanjičke fabrike čarapa Proleter

Vlasnik fabrike čarapa Proleter iz Ivanjice Rajner Baumbah kaže da ozbiljno razmišlja o otvaranju novog pogona i daljem proširenju fabrike i upošljavanju radnika, ali dodaje da za to fabrika mora da ima obezbeđen gas.

 Drago mi je što su čelni ljudi ove opštine i predstavnici Vlade Srbije prepoznali značaj razvoja fabrike čarapa Proleter i ja koristim priliku da prvi put u javnosti potvrdim da proizvodnja ostaje u Ivanjici odakle ćemo širiti i razvijati našu izvoznu strategiju - rekao je on.

 

- Najvažnije preduslove za dobro poslovanje već smo stekli, na prvom mestu visoko kvalifikovana radna snaga, saradnja sa lokalnom zajednicom i Vladom, sposoban i kompetentan menadžmet, uz gasifikaciju ove opštine predstavljaće pravi raj za razvoj fabrike i nova ulaganja - rekao je vlasnik Rajner Baumbah iz Nemačke.

 

Značajna informacija za 600 zaposlenih radnika fabrike čarapa Proleter je da novi menadžment intezivno radi na poboljšanju uslova rada a već od kraja ovog meseca plate zaposlenih biće uvećane za 20%.

 

- U opštem interesu čitave lokalne zajednice je da fabrika čarapa Proleter ostane u našem gradu i dalje razvija proizvodnju, zbog toga ćemo učiniti sve kako bismo stvorili dobar ambijent za rad i nova ulaganja. Sve ono što nedostaje investitorima, uz pomoć Vlade i čitave lokalne zajednice, biće omogućeno kako bi se razvijala privreda u našem gradu i fabrika Proleter kao njen značajan deo. Nedavno smo na sastanku u Vladi pokrenuli inicijativu za ubrzanu gasifikaciju naše opštine i nadamo se pozitivnom ishodu - rekao je predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

07.07.

2017.

Mesija [neregistrovani] u 15:14

Lopovluk i prevara

Opste rasulo je u firmi i radnici su sve nezadovoljniji. Vlada jedno opste bezvlasce i ne disciplina. Nema kaznjavanja, sankcionisanja itd... Poznati pravnik V....... R...... koji je do juce bio produzena ruka bivsoj direktorci K....... M..... i otpustio 60 radnika, sada te iste vraca na posao i jos im povecava platu. Ljudi, zar vi stvarno mislite da je problem u radnicima? Problem je u upravi i njih treba smeniti. B......... R..... je direktor koji se pojavi jednom u dva meseca. Pa, kakva je to firma gde uprava nema zelju da poprica i obidje svoje radnike? Pod hitno strajk i da se oteraju Cacani i Beogradjani. Imamo mi dobrog kadra koji moze sve da postavi na noge.

Odgovori

Ostavi komentar

Vremenska prognoza