Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ivanjica

04. 04. 2017. Ivanjica

Izvor: Blic/ B.Bojović

Ivanjičani na pola puta do Nušićijade

Ivanjičani su i ove godine u okviru akcije "Na pola puta", dobili priliku da se izjasne koje bi sadržaje voleli da vide na ovogodišnjoj Nušićijadi, ostave svoje predloge, primedbe i sugestije o samoj organizaciji najpopularnijeg ivanjičkog festivala.

Među prvim željama varošana bilo je više komedije i humora pa su se na spisku našli, Ivan Ivanović, Državni posao, Zoran Kesić… Od muzičkih izvođača među prvima je Zdravko Čolić, slede Bjelo Dugme, KKN, Partibrejkersi, Riblja čorba, Dubioza kolektiv, Prljavo kazalište… Pozorište Boško Buha ostavilo je najjači utisak na posetioce Nušićijade pa su poželili da i ove godine oni budu deo festival.

Anketa koju je popunilo 130 građana, pokazala je, pre svega, da Ivanjičani Nušićijadu doživljavaju kao veoma bitan događaj, kako za grad, tako i za njih same. Građani su se izjasnili da Nušićijadu treba i dalje organizovati u istom duhu uz napomenu da bi vreme trajanja ovog festival trebalo da bude produženo na sedam dana i da se hitno vrati ukidanje fajronta u kafanama.

Foto: B. Bojović / RAS Srbija

Predlozi o muzičkim gostima i pozorišnim komadima uglavnom se uklapaju u ideje koje Nušićijada propagira, te su veoma indikativni i korisni kako za ovu, tako i za naredne godine.

Sugestije organizacionom timu, odnosile su se na zgusnut broj sadržaja koje je teško propratiti, a posetioci bi želeli da vide sve što je u ponudi Nušićijade. Takođe su naznačili da se mora uticati ne samo na jačinu, već i na na izbor muzike na javnim mestima za vreme trajanja festivala, kao i da grad mora biti lepše uređen i bolje održavan tokom Nušićijade.

Centralna poruka anketiranih građana je da se ne odustaje od koncepcije festivala koja je jedinstvena i kao takva predstavlja kulturni dragulj Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza