Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ivanjica

23. 11. 2012. Ivanjica

Izvor: Ivanjički radio

Ivanjica: Ugljanin i Zorić potpisali ugovor

Predsednik opštine Ivanjica Milomir Zorić potpisao je sa ministrom Ugljaninom ugovor o izradi projektne dokumentacije za deo puta Grabovica – Bela Crkva. Vrednost ugovora je 950.000 dinara.

Prilikom potpisivanja ugovora za dodelu sredstava nerazvijenom opštinama po Drugom javnom konkursu za finansiranje projektne dokumentacije u 2012. godini, ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin je rekao da će se založiti se kod ostalih ministara u Vladi Srbije da se sistemski reši pomoć nerazvijenim opštinama. On smatra da bi svako ministarstvo trebalo da odvoji deo sredstava za realizaciju projekata u područjima koja predstavljaju neiskorišćeno blago naše zemlje.  

„Raspolažemo sa sredstvima koja su nedovoljna. Tražiću da se poveća budžet za nerazvijene opštine“, rekao je Ugljanin napominjući da u tih 46 opština živi oko milion građana. „Milion građana, koliko živi u 46 nerazvijenih opština, ima pravo na ravnopravan tretman i brži ekonomski razvoj. I ranije su imali ta pravo, ali niko nije skretao pažnju na njih“, naglasio je Ugljanin.“Neophodno je utvrditi šta je uzrok nerazvijenosti opština, a kada se utvrde sve činjenice potrebno je predložiti kako uticati na taj problem“, izjavio je Ugljanin.

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije je kroz ovaj konkurs dodelila 44 miliona dinara prvenstveno za projekte u oblasti izrade urbanističko-planske dokumentacije, prostornog planiranja, putne infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže i projekata iz oblasti zaštite životne sredine.Većina od 46 predsednika nerazvijenih opština u kojima živi milion građana Srbije se založila za izmene zakona o lokalnoj samoupravi u delu gde su im oduzete nadležnosti u prikupljanju lokalnih doprinosa i taksi, a sa druge strane su im dodate neke obaveze. Ministar Ugljanin je rekao da je u budućem periodu njegova obaveza da insistira na izmenama tih propisa ako je moguće barem za nedovoljno razvijene opštine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza