Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ivanjica

07. 07. 2020. Ivanjica

Izvor: ObjektivNo1.

Mihajlović u Ivanjici: Popravićemo sve što je uništeno u poplavama

Opština Ivanjica je pretrpela najveća oštećenja tokom poplava u junu, istakla je ministarka Zorana Mihajlović prilikom posete toj opštini.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetila je Ivanjicu i sa predsednikom opštine Zoranom Lazovićem, načelnikom Moravičkog okruga Slobodanom Jolovićem i direktorom “Puteva Srbije” Zoranom Drobnjakom obišla klizište Buk i državni put Arilje-Ivanjica u mestu Klisura, koji je oštećen u junskim poplavama.

Mihajlovićeva je, obraćajući se medijima, izjavila da su slike iz Ivanjice bile dramatične i da je ova opština pretrpela najveća oštećenja i najviše problema imala posle junskih poplava, ali i da je obezbeđen novac kako bi ljudi imali osnovne uslove za život, a to su put, komunalna infrastruktura i pijaća voda.

“Moja poruka svim građanima je da će sve što nam se desi i što pretrpimo kao štetu bilo u putnoj ili komunalnoj infrastrukturi država rešiti, zajedno sa lokalnom zajednicom i izvođačima. Kao ministarka saobraćaja mogu da kažem da ćemo u narednih nekoliko meseci završiti sve. Najpre ćemo u narednih mesec i po uraditi projekte a potom ih i realizovati. Finansiraćemo sve iz budžeta države jer smo svesni da lokalne samouprave nemaju dovoljno novca ni za održavanje puteva, a kamoli kada se ovakve situacije dese. Pregledaćemo sve, uključujući i dva mosta u Ivanjici i zajedno sa „Putevima Srbije“ ćemo sve popraviti”, rekla je ona.

 

Mihajlovićeva je rekla i da je Moravički okrug u prethodnih nekoliko godina imao najveća ulaganja u putnu infrastrukturu.

“Investirali smo 6,5 milijardi dinara samo u održavanje puteva. Počeli smo i radove na jednoj od najtežih deonica Preljina-Požega, radiće se i ka Crnoj Gori”, najavila je ona.

 Načelnik okruga Slobodan Jolović zahvalio je predsedniku Srbije i Vladi na svemu što čine za Moravički okrug.

 “Na teritoriji Moravičkog okruga do sada je uloženo i ulaže se preko milijardu evra. Pre svega, reč je o mreži auto-puteva koja vodi iz Čačka prema Beogradu, Kruševcu, Nišu, Grčkoj i Bugarskoj, ali i Boljarima tj. Crnoj Gori. Redovna su ulaganja i u izgradnju i održavanje lokalnih puteva. Štete koje smo pretrpeli od elementarnih nepogoda od 2014. do sada ne bismo mogli da nadoknadimo bez pomoći države”, rekao je Jolović.

 Zoran Drobnjak izjavio je da je napravljen spisak sa opštinom i da 26 lokacija treba da se sredi.

 “U pitanju je velika vrednost, oko 980 miliona dinara, i krećemo odmah da radimo. Gledaćemo da što više toga uradimo do kraja ove godine, a ostatak početkom naredne”, rekao je on.

Predsednik ivanjičke opštine Zoran Lazović rekao je da država vodi računa o svim lokalnim samoupravama.

 

“Opština je pretrpela veliku štetu. Zahvaljujem potpredsednici Vlade na poseti i verujem da ćemo i ovog puta dobiti značajnu pomoć kao što smo je imali i do sada”, rekao je Lazović.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza