Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ivanjica

21. 02. 2013. Beograd

Izvor: Danas, ObjektivNo1.

Bogatstvo kulturno-istorijskog nasleđa

Na Međunarodnom sajmu turizma, koji počinje danas u Beogradu, predstaviće se i Turistička organizacija regije Zapadna Srbija. Najavljeno je da će osim standardne ponude, tokom sajamskog nastupa biti posebno naglašeno bogato kulturno-istorijsko nasleđe užičkog kraja.

U predstavljaju turističkih potencijala te regije, na zajedničkom štandu u hali četiri Beogradskog sajma, učestvovaće turističke organizacije Zlatibor, Užice, Bajina Bašta, Ivanjica, Arilje, Požega, Kosjerić, Zlatar, Prijepolje i Priboj.

Kako je 2013. godina u Srbiji i u svetu proglašena za godinu kulture, Miroslav Rađen, direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, najavio je da će osim standardne ponude, tokom sajamskog nastupa biti posebno naglašeno bogato kulturno-istorijsko nasleđe užičkog kraja.

"Biće predstavljeno bogato kulturno-istorijsko nasleđe našeg kraja od manastira Mileševa sa freskom Belog anđela u Prijepolju, manastira Svetog Nikole u Pribojskoj Banji, Muzejsko-turističke železnice Šarganska osmica, Muzeja železnice u Požegi, do Lapidarijuma u Narodnom muzeju Užice", istakao je Rađen i dodao da će na sajmu biti promovisane i manifestacije kao što su Drinska regata u Bajinoj Bašti, Nušićijada u Ivanjici, Međunarodni dečji festival folklora Licidersko srce, Čobanski dani u Kosjeriću, kao i ARLEMM (Ariljska letnja muzička manifestacija).

Međunarodni sajam biće i prilika da se prigodnim sadržajima, na istom štandu, obeleži 120 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, pa će za posetioce biti priređene nagrade igre, a zlatiborski hotelijeri najavili su i sajamske popuste.

Nema komentara.

Ostavi komentar