Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ivanjica

19. 06. 2014. Ivanjica

Izvor: Ivanjički radio

Ivanjica: Za poljoprivredu 13,9 miliona dinara

Na 15. sednici Skupštine opštine Ivanjica usvojen je Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja opštine Ivanjica za ovu godinu.

Za njegovu realizaciju predviđeno je 10 miliona i još 3.950.000  dinara za isplatu naknade za rad protivgradnim strelcima. Pravo na korišćenje ovih sredstava mogu ostvariti nosioci komercijalnog poljoprivrednog gazdinstava u aktivnom statusu sa prebivalištem na teritoriji opštine, kao i novoformirane zemljoradničke zadruge budući da je udruživanje građana od izuzetnog značaja za razvoj poljoprivrede. Programom se predviđa finansiranje subvencionisane nabavke opreme za vodosnabdevanje,  nabavka sadnica voća, razvojnih inovativnih projekata, podrška razvoju ovčarstva, organizovanje i poseta sajmovima. Program je dobio saglasnost Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

 

Programom mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Ivanjica u toku 2014. godine planira se finansiranje subvencionisane nabavke opreme za vodosnabdevanje  sa 2,2 miliona dinara, subvencionisane nabavke sadnica voća sa 1,6 miliona dinara, podrška razvoju ovčarstva sa 1,1 milion dinara. Za finansiranje razvojnih inovativnih projekata predviđeno je milion dinara, za podršku zadrugarstvu 1,5 miliona dinara, za organizovanje i posetu sajmovima 100 hiljada dinara,  za nabavku protivgradnih raketa 2,5 miliona dinara i isplatu naknade protivgradnim strelcima 3. 950.000 dinara.

Iznos sredstava je planiran po programima, a usklađivaće se u toku godine u zavisnosti od realizacije sredstava i podnetih zahteva.  Realizacija aktivnosti predviđenih Programom vrši se na osnovu konkursa, ugovora i rešenja predsednika opštine.  Za realizaciju ovog programa odgovorna je Opštinska uprava -Odeljenje za privredu i društvene delatnosti-Odsek za poljoprivredu.

Nema komentara.

Ostavi komentar