Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kraljevo

22. 06. 2016. Lađevci

Izvor: Agencije

Ukupni troškovi izgradnje aerodroma "Morava" procenjeni na 32 mil EUR

U aerodrom "Morava" u Lađevcima kod Kraljeva biće uloženo 300.000 EUR kako bi se u najkraćem roku osposobio za civilne letove, tako da svaka kompanija može da ga koristi, rečeno je danas u Kraljevu na sastanku o toj problematici.

Na sastanku je najavljeno i da će na tom aerodromu, tokom prve godine rada biti zaposleno oko 100 ljudi.

- Već u petak na Nadzornom odboru ću dati predlog za pomoć u vezu rulnica, rulne staze i ostalih potrebnih tehničkih sredstava od 300.000 EUR - kazao je vršilac dužnosti direktora beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević.

 

On je naveo da će se troškovi izgradnje aerodroma "Morava" kretati u okviru predviđenih 32 mil EUR. - Imamo gotov aerodrom u koji je uloženo više od 10 mil EUR, i trebalo bi još malo da se uloži kako bi se stvorili uslovi da svaka kompanija može da sleti - kazao je Vlaisavljević.

 

 

 

Uloga menadžmenta aerodroma "Nikola Tesla" je da osposobi sve srpske aerodrome, kao i banjalučki aerodrom, kazao je Vlaisavljević i dodao da beogradski aerodrom može da pomogne i drugima, "jer je u poslednje dve godine ostvario najbolje rezultate u svojoj istoriji s profitom većim od 26 mil EUR".

 

- Ove godine očekujemo još bolje rezultate, što je preduslov da možemo da se okrenemo kolegama i pružimo im pomoć - rekao je Vlaisavljević.

 

Direktor preduzeća "Aerodromi Srbije" Predrag Babić je kazao da će s načelnikom Raškog okruga Nebojšom Simovićem i gradonačelnikom Kraljeva Tomislavom Ilićem dogovoriti "početak selekcije budućih zaposlenih na aerodromu u Lađevcima". Prema njegovim rečima, tokom prve godine njih bi trebalo da bude oko 100.

Nema komentara.

Ostavi komentar