Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kraljevo

16. 11. 2012. Kraljevo

Izvor: Kurir

Deca sada mogu da se igraju!

Fiskulturna sala OŠ „Svetozar Marković“,koju su renovirale Vojska Srbije i Nacionalna garda Ohaja, uskoro ponovo u upotrebi, pise Kurir.

Fiskulturna sala Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Kraljevu, oštećena u razornom zemljotresu 2010. godine, ovih dana biće ponovo u upotrebi. Za ovo mali Kraljevčani mogu da zahvale zajedničkom radu Vojske Srbije i prijatelja iz Amerike, koji su radili na adaptaciji.

Projekat u kojem su učestvovali pripadnici Nacionalne garde Ohaja i Druge brigade Kopnene vojske zvao se „Humanitarna asistencija“, a radovi su trajali od 5. avgusta do 3. septembra 2012. godine.

Iako je adaptacija, zahvaljujući pomoći SAD, završena još pre tri meseca, sala nije bila u upotrebi jer nije urađen tehnički prijem. Direktorka Dragica Spajić kaže za Kurir da je komisija pregledala sve radove i uzela potrebnu dokumentaciju.
U Vojsci Srbije posebno su po­nosni na saradnju koju imaju s Nacionalnom gardom Ohaja.

 Prilika da sarađujemo predstavlja za nas mogućnost za izgradnju interoperabilnosti i podizanje nivoa obučenosti pripadnika vojske za dalje učešće u multinacionalnim operacijama i sličnim projektima civilno-vojne saradnje. Pripadnici NG Ohaja kroz ovakve vidove saradnje prenose nam svoja iskustva iz oblasti civilno-vojne saradnje i projekata koje su realizovali širom sveta - kažu u VS.

Nema komentara.

Ostavi komentar