Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kraljevo

16. 11. 2012. Kraljevo

Izvor: RTS

Predstava za Tamaru

Od jula ove godine, u Kraljevu traje akcija za prikupljanje novčane pomoći petogodišnjoj Tamari Milićević kojoj predstoji komplikovana i skupa operacija u Moskvi. Učenici tri škole pripremili su predstavu u kraljevačkom pozorištu i sav prihod poklonili Tamarinim roditeljima, prenosi RTS.

Učenici tri kraljevačke škole pripremili su predstavu u kraljevačkom pozorištu i sav prihod poklonili roditeljima petogodišnje Tamare Milićević kojoj je otkriven tumor na mozgu.

Posle druge operacije na domaćim klinikama Tamara je gotovo nepokretna. Predstoji joj treća operacija u Moskvi od koje zavisi budućnost i život ovog deteta.Operacija košta 35.000 evra ne računajući troškove puta i smeštaja za Tamaru i jednog roditelja. Zbog toga su učenici dve srednje škole i etno odseka muzičke škole pripremili u pozorištu jednu prezentaciju o manastiru Voljavča.

Učenike je po drugi put okupila profesorka geografije Dragana Joković, jer su u sličnoj akciji prošle godine novčano pomogli izgradnju jedne montažne kuće za svoju drugaricu i obnovu druge za druga iz saobraćajne škole.

"Sa ovim prezentacijama mi smo nekome ulepšali život. Nekome smo pomogli i to je ono što mi se najviše i sviđa kod ovakvih prezentacija", kaže Aleksandra Arizanović, učenica Ekonomske škole.

Dragana Joković, profesorka geografije kaže da je htela da pokaže koliko su deca humana i koliko su ona radila sa punom motivacijom.Mesec dana su deca pripremala prezentaciju. Blagoslov su dobila od sestrinstva manastira Voljavča koji se nalazi nadomak Kraljeva.Novčani prilog od dece primila je Tamarina majka Anđelka. Tamara mora da poboljša motoriku da bi podnela put do Moskve. Roditelji očekuju da će biti operisana najkasnije za mesec dana.

 


Nema komentara.

Ostavi komentar