Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kraljevo

15. 09. 2020.

Autor: ObjektivNo1.

Kraljevo: Izložba nagrađenih radova

Na konkursu za Godišnju izložbu mladih likovnih stvaralaca sa teritorije Raškog okruga prvu nagradu osvojila je Jovana Bulatović za audio – vizuelni rad „Frida“ i sledeće godine imaće samostalnu izložbu u Kulturnom centru „Ribnica“ Kraljevo. Pohvaljeni su radovi Lazara Balšića i Slavka Vuletića.

Žiri su činili istoričar umetnosti Slobodan Jelić, slikar Marko Vučković i grafički dizajner Bojan Vuksanović.

 „Video zapis Jovane Bulatović je kompleksan iz više nivoa i daje višeznačnost razmišljanja o rađanju života, egocentrizmu, načinu razmišljanja o umetnosti gde je osoba sama sebi inspirator, pa se tako i upoređuje sa drugim velikim umetnicima. Rad Lazara Balšića, kutija iz koje se čuje plač bebe, ima humanost i toplinu ljudskog rađanja. Vuletićeva skulptura je u maniru vila i vilenjaka i prikazuje slovensko božanstvo Moranu. Njegov način anatomije nas je jako privukao. Ima određene deformacije, ali one odgovaraju određenoj temi“, zaključio  je Jelić.

Izložba će biti otvorena na platou ispred Kulturnog centra u Ribnici u sredu, 16. septembra, u  18 časova. Mole se posetioci da se pridržavaju mera propisanih za suzbijanje širenja virusa Kovid-19.Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza